AcasăSOCIALGrăbeşte-te să-ţi foloseşti voucherele sociale! Banii "expiră" înainte să-ţi dai seama!

Grăbeşte-te să-ţi foloseşti voucherele sociale! Banii „expiră” înainte să-ţi dai seama!

vouchere

Voucherele sociale, ce pot folosite în magazinele alimentare, au o anumită valabilitate de timp în care acestea pot fi folosite. „Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Aşadar, banii din voucherele alimentare din programul Sprijin pentru Românii trebuie utilizați într-un termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor.

Se virează a doua tranşă

De la data de 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor alimentare oferite prin intermediul programului guvernamental „Sprijin pentru România”.

Voucherele alimentare se află pe un suport electronic de tip card, iar acestea au o valoare nominală de câte 250 de lei. Acestea sunt oferite către persoanele ce se află în situații de depravare materială sau risc de sărăcie.

Pe 3 august, instituția a anunțat că începe virarea celei de-a doua tranșe a ajutorului, de care vor beneficia mai mulți români omiși de pe listele inițiale sau care au devenit eligibili după data de 1 iulie:

Cea de-a doua tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie.

În ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde”.

author avatar
Andrei Ștefan
497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger