AcasăSOCIALGigi Becali este în culmea fericirii. Cupa României, meci de infarct la...

Gigi Becali este în culmea fericirii. Cupa României, meci de infarct la Ploiești

FCSB a câştigat Cupa României, după 1-0 în finala cu Sepsi. Meciul a avut loc miercuri seară pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.

Golul victoriei fotbaliștilor de la FCB a fost reuşit de Dennis Man (65), care a trimis mingea în poartă, după o minge bâlbâită de apărarea covăsneană la centrarea lui Florinel Coman.

Victoria obţinută de FCSB este sinonimă cu calificarea în preliminariile Europa League atât a echipei bucureştene, cât şi a formaţiei FC Botoşani.
Prin victoria de la Ploiești, FCSB a obținut cel de-al 23 trofeu al Cupei României, la meciul de debut al antrenorului Anton Petrea pe banca tehnică.

„Nici ca jucător nu am ajuns până aici”

Man a marcat golul care aduce primul trofeu grupării din Berceni după o pauză de cinci ani!

„Îmi pare foarte rău că am ajuns într-o finală şi nu vom avea fanii alături. Este foarte greu. Probabil va fi singura finală fără spectatori din istorie. Vă daţi seama ce ar fi însemnat pentru fanii noştri o finală de Cupa României cu FCSB, cred că mare parte din oraşul Sfântu Gheorghe ar fi ajuns la meci. Ne pare enorm de rău că nu îi putem avea alături pentru că încurajările lor ne-ar fi ajutat. Nu ne rămâne decât să îi facem fericiţi în faţa televizoarelor şi sper ca la final să aducem trofeul la Sfântu Gheorghe. Băieții au muncit foarte bine în drum spre finală. E adevărat că am avut și un program mai avantajos, am jucat acasă cu Astra, apoi am întâlnit o divizionară secundă, am fost norocoși la tragerea la sorți. În finală întâlnim un adversar cu jucători talentați, dar noi ne vom mobiliza exemplar. Este prima mea finală, nici ca jucător nu am ajuns până aici, deci îmi doresc să câștig trofeul”, a declarat Leo Grozavu, tehnicianul lui Sepsi.

Au lipsit suporterii

„Roş-albaştrii” au jucat prima finală după cea din 2015, când învingeau Universitatea Cluj cu 3-0 pe Arena Naţională.

Jocul celor două finalist a început în forță. În minutul 22 a FCSB a trecut pe lângă deschiderea scorului, când Coman a trimis puţin alături din lovitură liberă de la 22 de metri. Sepsi a avut o singură situaţie periculoasă, însă centrarea lui Carnat (37) a trecut prin faţa porţii.

FCSB a jucat mult mai bine după pauză, profitând şi de o scădere în jocul echipei covăsnene.

Moruţan a avut o acţiune personală reuşită, încheiată cu un şut puternic pe centrul porţii, dar portarul Niczuly a respins în corner (54). FCSB putea deschide scorul în min. 57, când Panţîru a încheiat o acţiune cu şut violent în bară. FCSB a marcat în min. 65, prin Man, iar victoria echipei bucureştene a fost facilitată şi de eliminarea lui Bouhenna (79), care a încasat două cartonaşe galbene în decurs de doar câteva minute.

Sepsi OSK a jucat în premieră finala Cupei României

Înaintea fluierului de start al finalei a fost ţinut un minut de reculegere în memoria tuturor românilor care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei. Momentul a fost urmat de aplauze pentru toţi eroii din linia întâi, cărora le-a fost dedicat şi un banner: „FINALA CUPEI se joacă azi pentru voi. În pandemie şi totdeauna, EROI!”.

author avatar
Eli Dan Davidescu
216 afisari

1 COMENTARIU

  1. & GSP
    ,,SEPSI – FCSB. EXCLUSIV Control antidoping la finala Cupei Românie”
    ,,Băsescu aruncă bomba: Starea de urgenţă, ridicată cu rezultate falsificate! Cum ar fi procedat el în locul guvernanţilor”

    Opinați că este recomandabilă și coprocultura , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger