AcasăSOCIALGata și cu vacanțele în România

Gata și cu vacanțele în România

Românii, obligați să-și petreacă vacanțele în afara țării

Ultimele amenințări ale Guvernului Orban cu închiderea drumurilor spre Valea Prahovei și spre Litoral vor provoca, în scurt timp, anularea vacanțelor în România și reorientarea turiștilor către destinații din afară. Patronii din turism susțin că cei aflați la guvernare depun eforturi pentru a distruge în totalitate turismul românesc.

Guvernul Orban a identificat un nou inamic public, răspunzător de răspândirea covidului. Este vorba despre turistul român care merge pe Litoral și pe Valea Prahovei, pe care l-a amenințat că-i închide drumurile. ”Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei, apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci vom face reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Enervați și scârbiți, patronii din turism le-au sugerat guvernanților să scoată armata cu tancurile, ca să le blocheze drumul românilor care pleacă în vacanțe. ”Tătaru e la putere, e șeful României, face ce vrea, ce pot eu să mai zic? Nu contează că distruge concediile milioanelor de români, nu contează că distruge afacerile, dacă ei consideră că boala trebuie stârpită prin distrugerea vacanțelor, noi nu avem cum să ne opunem. Să deschidă restaurantele de la 1 iulie nici măcar nu ne mai așteptam, bine cel puțin că nu ne-a mai amăgit ca înainte. Românii încă mai pleacă în concedii acum, pentru că nu poți sta în casă pe căldurile astea. Dar ei, dacă stau la aer condiționat și privesc așa, dintr-o bulă, țara, este ușor să închizi. Este specific funcționarilor români. Decât să-și asume riscuri și responsabilități, preferă să închidă. Exact ca iarna când se închid drumurile dacă dă un pic de zăpadă, în loc să bage plugurile să deszăpezească arterele de circulație. Ce contează că rămân sate întregi izolate? Ca și acum. Ce contează că distrug economia națională? Pentru că nu este vorba doar de turism, ci de toate industriile conexe”, ne-a declarat Dragoș Radu, prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Guvernul, somat să-i despăgubească pe turiști

Patronatele din turism i-au cerut Guvernului să le plătească banii pe bilete românilor care și-au cumpărat vacanțe în România, dacă vor să interzică deplasările. ”Dacă închid Valea Prahovei și Litoralul îi aștept pe cei de la Guvern să plătească ei biletele turiștilor și nouă să ne dea banii pe afaceri, iar pe angajați să-i țină în șomaj tehnic. Am discutat cu medici, am discutat cu epidemiologi, care mi-au spus că nu se știe exact cum evoluează această boală. Toate aceste măsuri sunt încercări, ca la loto, poate tragem lozul noi, în România, dacă nu l-au tras ăia, afară. Și stau și mă întreb cum o să blocheze Litoralul Românesc și Valea Prahovei, o să pună tancuri pe stradă? Să vedem cum o să pună tancurile în drum, ca să oprească turiștii să plece în vacanță. Fac și acum cum s-a făcut cu gripa aviară, când s-a distrus toată industria avicolă, apoi cu boala vacii nebune, când au distrus fermele de bovine și mai recent cu pesta porcină africană, când au pus la pământ industria de creștere a porcilor. Au încercat în toate felurile să distrugă economia, aplicând, fără discernământ, recomandări venite de la stăpâni. De ce în Bulgaria sunt atât de puține cazuri și în România sunt atât de multe, dacă tot spun că au gestionat atât de bine pandemia? Iar Bulgaria nu a închis nici bisericile, nici restaurantele. Cu ce este mai periculos un restaurant decât o biserică, nu înțeleg”, ne-a mai precizat prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Radu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
9.422 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu cred ca e vorba de inchis ci de pastrarea distantei. Voua va convine la mare prosop langa prosop, sau pe platou pe Bucegi masina langa mașină . Cine a fost prostalau care a facut sosea pana pe platou. Lasi masina jos si mergi in excursie.

    • nuuuu , nu vrem nici la munte nici la mare ! sa mearca alesii , asa ajung in 2 ore , nu in 5 ore ca pana acum !
      Ca daca i pandemie , sa fie pana la capat ! traiasca partidu !
      hai te pup !

  2. Lasa , ca nu-i plang pe cei din turism, ca dupa ce au „plans” de la inceputul nebuniei asteia, acum daca te apropii de o locatie te ia cu friguri desi statul acesta hulit de ei le-a platit „pierderile” din banii nostri… da, da din banii amaratului asta de popor. Dar, acest lucru l-au si uitat a doua zi cand au vazut ca-i loc de jecmaneala. Problema e ca NOI (UNII) nu intelegem ca trebuie sa ne purtam civilizat. Mai, daca de tine nu-ti pasa, treaba ta, dar respecta-ti aproapele, pe cel de langa tine asta-i democratie ca si asa o aud invocata la tot pasul, respecta ceea ce s-a dispus si ai sa vezi apoi rezultatele.Altfel nota de plata o vom achita tot noi asa cum am achitat-o si celor veniti de afara, pe consideretul ca sant romani. Da, sant romani doar cand vin sa ne aduca necazurile pentru care decontam , sa ma lasati cu trimisul banilor in tara, cand merg la vot si fac scandal si ne pun presedinti pe care nu-i dorim, parlamentari pe care nu-i dorim, dar cu care noi traim zi de zi spre deosebire de ei care DUPA stau bine merci acolo. A, am uitat ne dicteaza si preturile la case, terenuri etc. dupa statutul lor. VA INTREB, E BINE ???

  3. Pe bune Tatarule ?????? asta e soluția ta salvatoare sa stam în casa și sa purtam masca ???? Ai ajuns ca Viorica Vaselica , nu ai soluții și nici nu faci nimic pentru asta , un dezastru fraților .Nu tu explicați , nu tu statistica la COVID , nu tu strategie și acum nu avem voie sa mergem la mare și la munte ????Un dezastru , întrebarea este” Cui ii folosește incompetenta crasă a lui Tataru ??? ca economiei României nu sigur . Nu sunt un fan clasa politica indiferent de culoare dar ma întreb , chiar nu mai avem oameni care sa ducă țara asta în direcția buna ?

    • Ce incompetenta zici matale !?
      mi se pare foarte competent , pentru colegii domniei sale !
      ce vrei sa faca alesii 5 ore pana la Brasov !?
      sau pana la mare !?

  4. Nu trebuie să vă neliniștiți. Putem găsi două variante foarte bune. Una, în Piața Victoriei, unde să-i aducem lui Lukovid Orban urări de bine, cu democraticele înjurături și strigăte democratice de HUOOOO! Doi, la Cotroceni, unde să-i facem urări de bine lui Ciolannis 66%, cu aceleași urări democratice, la care să adăugăm un LA MULȚI ANI, la Rahova.

    • Sunt in ospiciu la Tiraspol , fac repetitii in salon cu Livia care mi-a altoit o pancarda in dovleac ca sunt ragusit si am uitat ce trebuie sa oracai .

  5. E probmema de restaurante ca raman inchise de juma de an. Scoateti mesele afara sau spargeti zidul decat sa dati chiks.Atunci servesti terasa.

  6. Mi se pare corect sa inchida pentru populatiune ! Cum sa faca 5 ore pana la Brasov , Alesii nostrii !? La fel si la mare ! E vara ! Te i a virusu pe autostrada de nu te vezi ! Stati acasa tovarasi ! Ceeee atatea vacante !?
    Traiasca Partidu !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger