AcasăSOCIALGata cu carnea de origine animală! Viitorul aparține OMG, organisme modificate genetic

Gata cu carnea de origine animală! Viitorul aparține OMG, organisme modificate genetic

Corporațiile private și guvernele naționale lucrează mână în mână pentru a valorifica progresele în biotehnologie astfel încât interesele (puternice și speciale) să poată controla aprovizionarea cu alimente la nivel global. Vorbim despre o serie de descoperiri în biotehnologie care depășesc ingineria genetică a semințelor, devenită o obișnuință în lanțul agricol în ultimele două decenii. Azi, se lucrează intens la un viitor care nu include carnea de origine animală.

Potrivit mai multor surse media occidentale, marii procesatori din industrie (carne de vită, de porc și de pasăre) desfășoară o serie de experimente cu ARNm, urmărind dezvoltarea segmentului organismelor modificate genetic (OMG). Mai mult, se vorbește despre limitarea accesului producătorilor/ comercianților de carne pe piață prin tot felul de scheme fiscale, taxe pe carbon, etichete coercitive, subvenții agricole și alte legi.

Consumul de carne este denigrat la nivel universal – presa raportează cu regularitate că fermierii au contribuit major la „schimbările climatice” din lume și la „distrugerea planetei”. În context, diverse ONG-uri cer chiar interzicerea totală a consumului de carne.

Iată de ce ONU și Organizația Mondială a Sănătății au pregătit un fel de agendă care urmărește interzicerea cărnii.

Nu cu mult timp în urmă, The Guardian îl intervieva pe avocatul Michael Mansfield, care sugera că „ar trebui să avem noi legi împotriva ecocidului – practici care distrug planeta noastră. Iar carnea ar putea fi vizată. De fapt, dacă ne uităm la daunele pe care consumul de carne le face planetei, nu este absurd să credem că într-o zi va deveni ilegală”.

Universitatea Oxford chiar a lansat pe piață un studiu de cercetare care susține că producția de carne și lactate (fermele agricole) este responsabilă pentru 60% din emisiile de gaze cu efect de seră și, prin urmare, distruge planeta. Raportul Oxford a criticat fermele de vite pentru consumul a până la 83% din terenurile agricole disponibile, oferind în același timp foarte puține beneficii dietei umane.

Dar, cu toate acestea, carnea rămâne o sursă critică de nutriție pentru oameni. Cei care insistă pentru eliminarea alimentelor de origine animală din diete ignoră importanța lor – sunt superioare alimentelor de origine vegetală, furnizând simultan mai mulți micro și macro-nutrienți de înaltă calitate critici pentru creștere și dezvoltare cognitivă. Pe scurt, carnea oferă o sursă de proteine și substanțe nutritive de înaltă calitate, care nu sunt întotdeauna ușor de obținut prin alte diete.

Și mai grv este că organismele modificate genetic, iar în cazul acesta vorbim strict despre carnea artificială, nu oferă o nutriție adecvată digestiei și metabolismului uman.

În pofida investițiilor majore în biotehnologie, studiile arată că un consum regulat de carne sintetică nu este benefic pentru om. Burgerul artificial, de exemplu, conține o proteină numită leghemoglobină de soia (SLH), derivată din drojdie modificată genetic. Potrivit specialiștilor, această proteină nu este procesată corespunzător de organism și provoacă creștere în greutate, inflamație, boli de rinichi și anemie.

În plus, carnea artificială (cea pe bază de plante) nu conține aminoacizi esențiali, de care organismul are nevoie, dar poate conține anti-nutrienți, care împiedică organismul să absoarbă minerale (fier și zinc). Carnea naturală, de origine animală, este mai mult decât suma nutrienților individuali, este alimentul ideal a fi încorporat în digestia și metabolismul uman. Persoanele care urmează o dietă fără carne se luptă să obțină și să metabolizeze ceea ce are nevoie organismul – gama de vitamine B (B12, în special), retinolul, acizii grași Omega-3, fierul, zincul, taurina, creatina și carnosina.

Eforturile de a reduce aportul global de carne din motive de mediu blochează lupta împotriva foametei și a efectelor pe care subnutriția le are atât asupra rezultatelor fizice ale populației, cât și asupra celor cognitive. In extenso, vorbim despre un „asasinat economic”.

Pe măsură ce corporațiile din domeniu se prefac că salvează planeta, vor continua să jefuiască resursele naturale ale Pământului. În paralel, așa cum a recunoscut de atâtea ori, Bill Gates (și cei din acest sector al economiei) caută să „reinginerească” viața însăși (biotehnologie), urmărind doar mai mult control (și profit) pe lanțul aprovizionării cu alimente.

Decizia șocantă luată de Olanda

Olanda este ultima națiune europeană care a decis să confiște până la jumătate din terenurile agricole ale țării, sub pretextul reducerii emisiilor de azot.

Totul se face sub umbrela UE, care a dat undă verde autorităților batave sa meargă mai departe cu o schemă națională de cumpărare a fermelor agricole. Practic, sub pretextul luptei împotriva emisiilor de carbon, Guvernul Olandei cheltuie undeva în jurul a 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra jumătate din fermele de animale din țară. Vizați sunt, în principal, acei fermieri care au protestat în urmă cu un an.

Olanda și-a propus să reducă emisiile de CO2 cu 50% până în 2030. Cercetătorul James Patrick, într-un interviu pentru presa din Statele Unite, remarcă:  „70% din Olanda este deținută de mici fermieri de vaci. Guvernul batav propune naționalizarea a jumătate dintre ei. Deci, cam 35% din suprafața Olandei va fi «confiscată», am putea spune”. Potrivit comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, UE a deschis calea Olandei pentru „închiderea voluntară a fermelor responsabile de emisiile de azot”.

Se estimează că undeva spre 3.000 de ferme de animale vor dispărea.

În numele luptei împotriva încălzirii globale, economia acestei țări se va prăbuși. În 2022, exporturile agricole ale Olandei s-au ridicat la 122,3 miliarde de euro, adică aproximativ 13% din PIB.

România are de ce să fie îngrijorătată. Știm că orice „modă” în Occident devine literă de lege la București. Așadar, nu va trece mult până când și noi vom fi obligați/forțați să renunțăm la consumul de carne și să închidem fermele.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.655 afisari

22 COMENTARII

  1. Carnea artificiala este creata cu celule de cancer (umane) si celule fetale (de vitel) pentru ca acestea cresc rapid, se inmultesc rapid. Este o abominatiune chiar si fara aceste componente.
    Sa fie la altii, daca ajung cretinatatile astea pe piata la noi, sa manance intai numai din astea alesii toti dupa sa indrazneasca (peste vreun an) sa ne insinueze noua ceva de gen daca vrem. Altfel ii mancam pe ei.

  2. Tendinta este deja sa creasca impozitele, taxele.
    Practic vorbim de eliminarea foarte lenta a celor „periculosi”, adica a celor liberi, iar asta este „marea resetare”
    , foarte vizibila pentru cei care nu se uita la tv sa-si spele creierul.
    Sa-i intelegem, nu pot face ceva brusc, cu fiecare generatie se ajunge la o indobitocire mai mare, asa ca dorintele sunt din ce in ce mai animalice.

  3. Locurile de munca sunt din ce in ce mai putine, asta este alta parghie pentru marea resetare , care inseamna eliminarea celor multi.
    Mai este si cancerul , alta modalitate de a scapa de majoritatea care cumpara fericiti de la supermarket mancare gata „preparata” cu substantele corespunzatoare in „reteta” .
    Sigur, au multe parghii prin care vor scapa de majoritatea spalata pe creier cu democratia, majoritate care isi merita soarta.

  4. Asta,e buná,ráu!
    Pietre,o sa mancam in scurt timp,din cauza inactiunii noastre!
    O sa platim scump!

  5. „Corporatiile private si guvernele nationale lucreaza mana in mana” cu alte cuvinte asistam la instaurarea fascismului….

  6. E asta peste vo 2 sau 3000 de ani.Ar fi super asa o masinerie ca in Star Trek.
    Sa ai asa un cuptor de micro si sa schimbi o baterie cu vitamine apa si proteine sintetice si sa apesi ce vrea muschiu tau, apesi pe fleica de porc cu cartofi sau friptura de vita cu legume. Voi nu ati vazut ca pentru 100 de grame de carne sintetica a muncit un combinat precrum Oțelul Galati?
    Pai aia polueaza cat 1000 de cirezi de vaci
    , suta aia de grame de carne sintetica,necesita energie sintetica, o energie care nu poate fi recunoscuta de receptorii nostri interni, deci are un mare risc cancerigen…

  7. De ce scrie pe unele produsele naturale urmatoarea prescriptie.
    -Acest produs nu e modificat genetic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger