AcasăSOCIALGata, au decis! Polițiștii vor bloca activitatea întregului sistem

Gata, au decis! Polițiștii vor bloca activitatea întregului sistem

Revoltă generală în Poliție. Angajații MAI vor să blocheze sistemul

Pentru că protestele în stradă nu mai au niciun efect, polițiștii au decis ca, începând de luna viitoare, să blocheze întreaga activitate a sistemului de ordine publică. Aceștia sunt hotărâți să dea avertismente în loc de amenzi, să refuze efectuarea de ore suplimentare, să întrerupă comunicarea cu șefii pe whatsapp și să verifice la sânge toate persoanele care intră în țară. Totodată, dacă se va mai introduce starea de alertă, polițiștii au anunțat deja că nu se vor mai implica în niciun fel.

De doi ani și jumătate, polițiștii nu au mai beneficiat de nicio majorare salarială, prevăzută în Legea 153/2017, perioadă în care inflația cumulată a ajuns la 25%, ne spun reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Ultimele trei zile de proteste s-au soldat cu discuții neconcludente și nemulțumitoare cu miniștrii Finanțelor și Muncii.

”Ei tot insistau foarte mult pe acel proiect de ordonanță pe care vor să-l adopte, cu acele majorări de 1/4, care nici ăla nu se concretizează și care oricum este insuficient pentru noi. Principala noastră revendicare este să ne bage în grila de salarizare, pentru că așa a votat Parlamentul și este anormal ca jumătate din bugetari să fie în grilă, iar cealaltă jumătate să nu fie. Suntem foarte hotărâți ca, de la 1 septembrie, să trecem la forme suplimentare de protest și vom încerca să blocăm sistemul prin respectarea legii. Și aici mă refer la refuzul de a efectua ore suplimentare, la intrarea în pauza de masă a tuturor angajaților dintr-o structură în același timp, la verificarea la sânge a tuturor persoanelor care intră în România și să nu mai verificăm 6.000 de persoane pe tură, cum se întâmplă acum la Nădlac, la Giurgiu și la Otopeni, dar și în celelalte vămi, pentru că sunt presiuni de la Uniunea Europeană să nu se stea la cozi”, ne-a declarat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

Avertismente pentru orice fapte, în loc de amenzi

Sindicaliștii au anunțat că polițiștii vor ieși de pe grupurile de pe whatsapp, unde se fac foarte multe comunicări, informări, dispoziții și solicitări de ore suplimentare, deși este total nelegal să folosești un astfel mijloc de comunicare.

”Este posibil să ne întoarcem, din nou, la acele avertismente date, în loc de amenzi. La fel, suntem foarte hotărâți ca, dacă cumva se vor mai introduce măsuri specifice pandemiei de Covid, să nu le mai punem în aplicare. Astfel, nu vom mai verifica persoane carantinate, nu vom mai da niciun fel de amendă. La Poliția Judiciară, foarte mulți vor să-și dea demisia și îi vom sprijini să facă acest lucru, pentru că nu mai este atrăgătoare această structură, unde se fac foarte multe ore suplimentare, iar subordonarea este dublă. Am constatat că protestele în stradă nu mai au niciun efect, tocmai de aceea trebuie să identificăm alte măsuri care, fără încălcarea legii, blochează sistemul. Vrem să blocăm întreaga activitate a sistemului, pentru că, altfel, guvernanții nu se îndreaptă către solicitările noastre”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat.

Plângeri la Comisia Europeană

Sindicaliștii din MAI au făcut deja demersuri la Federația Polițiștilor Europeni pentru a le facilita întâlniri cu factori de decizie din Comisia Europeană, dar și din Parlamentul European. Totodată, marți, miercuri și joi, se vor desfășura proteste în fața Ministerului de Interne, Ministerului Muncii, precum și la Guvern și la sediile PNL și PSD.  Ca o premieră, polițiștii vor protesta și în fața sediului Reprezentanței Comisiei Europene în România, care a fost informată deja, în scris, despre măsurile fiscal-bugetare injuste, prin care drepturile acestei categorii profesionale sunt sfidate constant de către Guvernul actual. ”Din partea partidelor din coaliție auzim doar minciuni și nimeni nu-și asumă să ne spună că nu vor fi niciun fel de majorări sau că au ceva cu Poliția Română. Ei nu înțeleg un lucru elementar, acela că la baza societății este o nevoie de siguranță atât pentru cetățeni, cât și pentru angajații care asigură această protecție”, a punctat Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
14.288 afisari

32 COMENTARII

  1. ZIARE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI CE LING IN COOR ZILNIC CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE SI PE GENERALUL RETARDAT SI PE SSASSUL ESCROC SI MINCINOS

    CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC DE FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

    UN PERICOL PENTRU DEMORATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA
    NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA FASCISTO-COMUNISTA

    • Oaie, lasa-ne cu ziare.com. Daca ai o problema cu ei, nu-i mai citi. De ce scrii aici despre asta?

    • Ce sunteti de capul vostru? Nu va e rusine? Sa organizati patrule d-alea cu 1 subofiter, un elev viitor politist si caine lup si sa paziti strazile toata noaptea!

      • Comandorule, cred ca esti un wannabe șomer, dar de fapt esti un boschetar care a aflat cum sa scrie niste litere pe site…abtine-te, daca alta treaba nu ai 😉

      • Comandorule, ar trebui ție să-ți fie rușine. Te bați degeaba cu pumnul în piept. Falsitatea se vede de la o poștă. Comandorule, paznic de tătici și mămici, cum zici tu?????. Comandor, cel mai probabil, de tip sau fost coleg cu Coldea. Gândire securistă, tipică securității ceaușiste și mai nou ciumei actuale a societății românești sri – Securitate ceaușistă de tip nou. Aceasta este structura care a apărat țara de toate jafurile, distrugerile și înstrăinările părților din economie? Rezultatul se vede – o Românie în care nu se face nimic normal și pentru poporul ei, doar pentru hoți.

    • ba boule tu nu vezi ca faci reclama la mizeria aia securista?! esti bolnav la cap! lasane cu ziarecom ca stim cat ii ceasu!

    • Politisti, puneti mana pe bastoanele de cauciuc si intrati peste ei in guvern si parlament. Dati-le o bataie sa nu se poata aseza pe scaun 6 zile.

    • Corect, acestiretardati primesc stipendii grase din partea partidelor si a guvernului ca sa-si tina pliscul.

  2. Huooooooo!

    NU LE CONVINE, MARȘ ÎN SECTORUL PRIVAT CU NENOROCIȚII!!!!

    HHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Preşedintele care a concediat într-o zi toată poliţia
        Relativ recent, preşedintele Mihail Saakasvili i-a concediat pe toţi politiştii din Georgia.
        Poliţia din Georgia nu mai ia mită. Cetăţeanul are nevoie de doar câteva minute pentru a-şi înregistra proprietatea, pentru a-şi pune la evidenţă automobilul sau pentru a-şi ridica paşaportul.
        „În Georgia au fost realizate peste 70 de reforme. Cea mai de rezonanţă reformă este cea a poliţiei. Rezultatele acesteia în cifre se prezintă astfel: în anul 2011 cota de încredere faţă de poliţie a constituit în Georgia nivelul-record de 87%. Pentru comparaţie: în anul 2005, indicatorul respectiv constituia doar 5 la sută. Apropo, imediat după efectuarea reformei şi tot timpul după aceasta, nivelul de încredere faţă de poliţie n-a coborât mai jos de 70%”, a precizat diplomatul Avtandil Mikaţadze.
        El a oferit detalii tehnice asupra procesului de reformare a poliţiei din ţara sa.

      • „Numai într-o singură zi, în august 2004, au fost concediaţi 15 mii de ofiţeri de poliţie Timp de trei luni în ţară nu a existat nici un organ, care să se fi ocupat de problemele securităţii circulaţiei rutiere. De altfel, lucrul acesta nu a condus la creşterea numărului de accidente rutiere. Aceasta ne vorbeşte despre faptul că, realmente, instituţia inspectoratului auto de stat nu funcţiona şi nu contribuia la ameliorarea situaţiei pe drumurile ţării”, a afirmat diplomatul georgian.
        Potrivit lui, conducerea ţării care a manifestat voinţă politică pentru reforma respectivă, a conştinentizat riscurile enorme, dar a fost consecventă şi a reuşit.

  3. pai asta este planul: dupa ce n-au bagat in casa criminali nazisti racheti interlopi infectati ukr acu ne lasa in aia goala cand vine vorba sa mentina ordinea publica! lasa ca ne vor ajuta clanurile autohtone care sunt mai eficiente decat orice sectie de meletie. vom ajunge sa cotizam la bulibasa mai degraba decat la primar! militieni ratati! gunoaie criminale infecte! unde sunt copii disparuti? traficantilor! v-ati vandut propriul sange, interlopi in uniforme! blestem pe voi si foaita voastra nenorocita!

    • @ altu care nu misca- nu v-a placut Militia! Noi stiam sa facem ordine si nici nu protestam! Am fost singura institutie care nu l-a tradat pe Tovarasul Nicolae Ceausescu! Noi suntem loiali si cinstiti!

      • Militienii ersu si prosti si perversi. Actualii militzika sint la fel! Cica vor controla la singe persoanele care intra in tara! Acu cind unii vin alti pleaca in vacante dupa 2 ani de restrictii covideala! Va veti umple frigiderele de carne ba prostilor! Antipatia va fi pina la cer pantru voi din patrea romanilor ! Ce vina au romanii ca nu va primiti voi ce solicitati de la guvern? Sintetzi prosti de behaitzi? Cind a crescut ultima oara salariul minim la romani? pt. majoritatea poporenilor?!Net salariul minim e 1300 de lei, voi militzica cu norme de haleu,de haine tot luati o mie de euro /luna net ! Ce zbiri mai erati in plandemie si amenzi dadeatzi pe motiv de masca,de izolari etc!.. acu le dati inapoi din buzunaru vostru! Pt. ca nu cunosteazti legea si mai faceati si pe Gigi duru!

    • Foarte corect,traficantii de carne vie si droguri aveau protectie de la 0215 adica DGIPI….Am discutat chestia asta cu un individ care chiar era sef la BCCO si a recunoscut ca e adevarat dar ca e peste capul lui-afacerea cu droguri si trafic de copii este condusa de oamenii lui SOROS care controleaza toti sefii de la SRI,DGIPI,procurori,justitie,etcetera

  4. ” Aceștia sunt hotărâți să dea avertismente în loc de amenzi, ”
    -depinde de ce avertisment da
    ca tot in instantza se trezeshte…..

  5. Militienilor ati plantat boscheti dupa care sa va ascundeti la proteste ?
    Vreti bani si grade?
    Mars la munca!

  6. Prostii Barbu Ghe și Gheorghe sunt in realitate un singur bou! Foloseste mai multe pseudonime pentru a crea impresia publicului că sunt mulți dar în realitate boul – porc este unic adică nu mai exista un prost mai mare că el. Își varsă oful pe polițiști dar el idiotila nu este vrednic nici să le lege șireturile la pantofi. Dar să nu din rai cu bietul prost să-l ajutăm să treacă strada în siguranță deplină apoi să-i dăm un șut zdravăn in partea organismului ce se alinta generic cur.

  7. Ca e Barbu sau e Gheorghe este posesorul unei prostii fără limite. Nu poți identifica atâta prostie pe metru pătrat nicăieri în lume.

  8. Corect, acestiretardati primesc stipendii grase din partea partidelor si a guvernului ca sa-si tina pliscul.

  9. Sunt câteva citate despre ” PROSTIE ” un subiect delicat al zilelor noastre.

    “Un inteligent observă tot timpul, dar un prost face tot timpul observaţii”. Heinriche Heine

    ” Dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu prostul întreg în discuţie”. Nicolae Iorga

    “Prostia este infinit mai fascinantă decat inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu”. Umberto Eco

    Pentru frustrați.
    Și citatele pot continua.
    O seară frumoasă !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger