AcasăSOCIALFurtunile au făcut PRĂPĂD în țară. Acoperișuri smulse de vânt, mașini avariate...

Furtunile au făcut PRĂPĂD în țară. Acoperișuri smulse de vânt, mașini avariate și cruci scoase din pământ! – FOTO/VIDEO

(sursa foto: realitatea.net)

După canicula ce a afectat mai multe zone din țară, fiind înregistrate temperaturi ridicate, dar și disconfort termic, au apărut în peisaj furtunile.

Vremea rea a cauzat pagube însemnate, în mai multe județe din țară, joi seară.
Pe lângă avertizarea COD PORTOCALIU de vijelii puternice emisă încă din cursul zilei de joi de Administrația Națională de Meteorologie (VEZI AICI), din direcția ANM au fost transmise, în cursul serii, și mai multe atenționări nowcasting COD ROȘU.

Iar episoadele de vreme rea au generat pagube la unele imobile și au avariat autoturisme. Pompierii au ieșit pe teren, pentru a interveni în ajutorul oamenilor.

Vremea rea a afectat și orașul Târgoviște

În localitatea gorjeană Stănești, unele monumente funerare au fost pur și simplu scoase din pământ, după ce un arbore din curtea cimitirului a fost pus la pământ de vânt, iar rădăcinile acestuia au scos de la locul lor câteva cruci.

Și în Timișoara vijelia a produs pagube materiale. Potrivit realitatea.net, acoperișul și balcoanele unui bloc au fost distruse, iar câteva mașini avariate.

Probleme din cauza vremii rele de joi seară au fost și în județul Dâmbovița. Din câte a anunțat Gabriel Gătej, de la ISU Dâmbovița, într-o intervenție la Digi24, pompierii au intervenit în orașul Târgoviște, unde o parte dintr-un acoperiș luat de vânt a căzut peste trei autoturisme. Totodată, în satul Viișoara, comuna Ulimi, un copac doborât de vânt a căzut peste cabluri electrice.

Pagube și în Lupeni

Încă de joi seară, reprezentanții ISU Hunedoara au anunțat că, pe fondul fenomenelor meteo apărute, pompierii din Valea Jiului au intervenit în Lupeni şi Uricani.

”Acoperişul unui bloc din Lupeni, cu o suprafaţă de aproximativ 60 m/p, a fost dislocat de vânt şi a căzut peste 2 autoturisme. În cădere, elementul de construcţie a provocat avarii la 3 balcoane. Echipajele de pompieri s-au asigurat că nu sunt răniţi şi au îndepărtat resturile din lemn şi tablă de la sol şi de pe plafonul blocului”, au precizat cei de la ISU Hunedoara.

De asemenea, tot în Lupeni, un stâlp de electricitate a fost rupt.