AcasăSOCIALFRAUDĂ la BAC 2021. Cum au vrut elevii să-i păcălească pe profesorii...

FRAUDĂ la BAC 2021. Cum au vrut elevii să-i păcălească pe profesorii supraveghetori

bac 2021FRAUDĂ la BAC 2021. Cum au vrut elevii să-i păcălească pe profesorii supraveghetori

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că mai mulţi elevi au încercat să copieze la prob de profil Bac 2021. Subiectele la proba scrisă a Bacalaureatului de toamnă au apărut pe rețelele de socializare încă din primele minute de la începerea examenului.

Elevii le cereau colegilor de acasă să le rezolve. Ministrul Educației susține că au fost identificate 5 licee din 5 județe în care Bacalaureatul a fost fraudat.

Se postau poze în timp real, din clase

Pe grupul intitulat Bacalaureat 2021-2022 au fost postate fotografii chiar din timpul examenului. În imagini se pot vedea inclusiv profesorii supraveghetori care stăteau la catedră. În comentariilor postărilor se pot vedea și rezolvările subiectelor.

Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj.

Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

Miercuri, absolvenții de clasa a XII-a au susținut proba scrisă la alegere a profilului și specializării, respectiv la Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică. La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2021 sunt înscriși 39.000 de elevi.

author avatar
Andrei Ștefan