AcasăSOCIALFostul ministru Petre Daea, din spital: Coronavirusul nu stă la semafor -...

Fostul ministru Petre Daea, din spital: Coronavirusul nu stă la semafor – VIDEO

Fostul ministru Petre Daea, din spital: Coronavirusul nu stă la semafor - VIDEO (foto: b1.ro)

Fostul ministru al Agriculturii din Guvernul Dăncilă se numără printre politicienii care se confruntă, în această perioadă, cu noul coronavirus.

De câteva zile, Petre Daea (71 de ani) se află în grija cadrelor medicale de la ”Matei Balș”, din Capitală. Fostul ministru mărturisește că are simptome specifice COVID-19. ”Sunt la spital eu. Mă simt bine, sub îngrijirea medicilor, cu tratamentul specific. Am simptomele generate de coronavirus. Nu știu de unde, ce și cum, pentru că am respectat toate regulile”, a dezvăluit Daea, pentru Antena3.

Când a fost întrebat dacă are vreun sfat pentru românii care continuă să fie sceptici cu privire la COVID, fostul șef de la Ministerul Agriculturii a dat un răspuns destul de plastic, în stilul caracteristic, după cum ar spune mulți. ”Le spun că… coronavirusul nu respectă semaforul. Nu stă la semafor, iar regulile trebuie respectate de noi”, a susținut Daea.

Cifrele oficiale de sâmbătă

Cifrele oficiale din raportarea de sâmbătă arată că în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 5.158 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).
De asemenea, s-a aflat că din totalul celor 11.316 de oameni internați cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.274 se află la Terapie Intensivă – ATI.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.587.552 de teste. ”Dintre acestea, 25.788 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.650 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.138 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 38 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 19 decembrie”, indică aceeași sursă.

În bilanțul anunțat în 19 decembrie au fost raportate 139 de decese.

author avatar
Cristina Stefan