AcasăSOCIALFormula de calcul pentru indexarea pensiilor în 2023. Cum vor fi afectate...

Formula de calcul pentru indexarea pensiilor în 2023. Cum vor fi afectate veniturile a 5 milioane de români

O majorare a pensiilor ar urma să aibă loc de la 1 ianuarie 2024. La Ministerul Muncii încă se lucrează la această nouă lege.

Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri vor merge într-o vizită oficială la Bruxelles, la finalul acestei luni, unde se va lua în discuţie şi subiectul creşterii pensiilor.

Cum ar creşte pensiile:

Pensia minimă: 1.125 lei (sageata crestere) 1.280 lei(13,8%)
– (↗) 1.310 lei (16,5%)

– (↗) 1.350 lei (20%)

Punctul de pensie: 1.785 lei (sageata crestere) 2.030 lei (13,8%)

(↗) 2.080 lei (16,5%)
(↗) 2.142 lei (20%)

Președintele Casei de Pensii a confirmat creşterea

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a anunțat că pensiile vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie 2024, vestea fiind mult așteptată de milioane de vârstnici.

”Astăzi plata pensiilor este sub procent, nu cu mult sub el, dar avem un impediment, jalonul 214 din reforma pensiilor. În baza noului act normativ trebuie să înlăturăm inechitățile pentru că sunt contribuții egale și pensii diferite. Pensiile vor crește și va trebui făcut un efort suplimentar la bugetul de pensii și pe viitor ar trebui inechitățile să nu mai existe”, a transmis Daniel Baciu.

Este clar prevăzut în lege mecanismul de indexare de 100% din rata inflației și de 50% din creșterea salariului mediu brut care trebuie corelată și cu necesitățile din sistem pentru a le diminua realist.

Trebuie să facem o indexare, însă este prematur să discutăm de 1 ianuarie 2024, dar mecanismul este clar și trebuie să transpunem în actuala lege ce v-am spus ca să fie acoperită inflația și creșterea”, a conchis președintele Casei de Pensii la RTV.

911 afisari

6 COMENTARII

  1. Pentru megafoanele retardate:
    in Romania NU SINT 5 milioane de pensionari.
    Nu mai ofensati pe cei cca 2,2 milioane pensionari cu altii care toata viata lor au furat sau au muncit cu ziua, intre doua betii si acum au AJUTOR de la Stat.

  2. Statul va avea grijă să ducă inflația până acolo unde nu numai că va anula efectul indexării dar va mai crea și o presiune în plus pe bugetul pensionarului. Adică, ca și când n-ar fi. Știe Manole ce ordin a dat.

  3. Demisia hoților ! Hellvig ṣi-a dat demisia , dați-vă ṣi voi demisia ! Că pensiile speciale nu le-ați eliminat iar pensiile celorlalți le țineți mici intenționat.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...