AcasăSOCIALFocuri de armă în Văcărești, polițiști atacați cu o coasă. Au ajuns...

Focuri de armă în Văcărești, polițiști atacați cu o coasă. Au ajuns la spital

A fost forfotă, seara trecută, în Văcărești. S-au auzit, la un moment dat, focuri de armă. Oamenii legii au intervenit cu mai multe echipaje, inclusiv de jandarmi, după ce colegi de-ai lor au fost atacați cu o coasă.

Din primele informații, echipajul atacat în satul dâmbovițean Văcărești a răspuns unui apel la 112, prin intermediul căruia se reclamau violențe la adresa unor trecători, aparent pe fondul consumului de alcool.

Din câte se pare, unul dintre polițiștii care au intervenit în primă fază la acest caz ar fi fost atacat cu o coasă. Au urmat momente tensionate, oamenii legii – ambii, pare-se, răniți la mâini – ajungând să facă uz de armamentul din dotare. ”Unul dintre cei doi frați a intrat în curtea locuinței, a ieșit cu o coasă, a atacat în mod direct polițiștii, pe care i-a și rănit, de altfel. În mod clar a fost folosit armament din dotare, cu respectarea somațiilor legale, cu respectarea uzului de armă. Cei doi frați au fost împușcați pentru că altă soluție nu a existat ca să aplanăm acel conflict. Unul (agresor, n.r.) este împușcat în abdomen, se pare că este în stare gravă, unul este împușcat în picior. În acest moment este o anchetă în desfășurare”, din câte a explicat Dumitru Coarnă, șeful Sindicatului Național al Polițiștilor, într-o intervenție la postul B1TV.

Atât cei doi localnici, cât și polițiștii au ajuns la spital, pentru investigații medicale și îngrijiri de specialitate. O anchetă urmează să facă lumină în acest caz.