AcasăSOCIALFocar de COVID-19 la Opera din Craiova. 14 angajați depistați pozitiv, dintre...

Focar de COVID-19 la Opera din Craiova. 14 angajați depistați pozitiv, dintre care unul în stare gravă la spital

operaS-au îmbarcat în avion cu destinaţia Cracovia, dar au ajuns la Craiova. Ce reacţie au avut când au aterizat în România

Un focar de COVID-19 a fost descoperit la Opera Română din Craiova. Până acum, 14 angajați au fost depistați pozitiv, iar unul dintre ei se află la Terapie Intensivă.

Totul a început după ce un angajat s-a simțit rău și a fost dus de urgență la spital. În prezent, acesta este la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă.

Primele teste au fost realizate în cursul zilei de vineri, 10 septembrie. „Din ordinul directorului Antonio Zamfir nu s-a ţinut cont de angajaţii bolnavi de COVID-19. În prezent, peste 20 dintre ei sunt confirmaţi, dintre care unul, Leonte Stănescu, este de o săptămână internat la Terapie Intensivă, cu masca de oxigen pe faţă. Oamenii sunt chemaţi la serviciu şi ameninţaţi cu destituirea dacă divulgă ceva sau dacă îşi bagă concediu medical. Situaţia este ieşită de sub control. Zamfir poate fi acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor şi de abuz în serviciu”, a declarat un angajat, sub protecția anonimatului, pentru Mediafax.

Spectacol cu angajați bolnavi

În plus, angajații au susținut și un concert recent, fără să știe că sunt pozitivi. Așadar, riscul de răspândire a virusului este extrem de mare. Angajatul menționat mai sus susține că este vorba despre spectacolul programat duminica trecută. „Vineri, unii angajaţi şi-au făcut teste rapide şi au ieşit pozitive. Au anunţat conducerea, inclusiv prin medicul de familie, dar nu s-au luat măsuri. A doua zi, au fost chemaţi la repetiţii, în spaţiu închis, cor şi orchestră la un loc, iar duminică s-a ţinut concert la Filarmonică”, a mai spus acesta.

Cei din conducerea Operei au luat decizia să testeze mai mulți angajați, iar activitatea instituției a fost temporar sistată, până vor primi rezultatele. O parte dintre cei 172 de angajați lucrează de acasă, iar o parte dintre ei sunt în carantină.

În zilele următoare se va decide dacă va fi reluată activitatea la Operă, sau personalul care are posibilitatea să lucreze tot de acasă, să o facă în acest mod. Cert este că în următoarele zile vor fi testați toți angajații și este posibil ca și alte persoane să fie confirmate cu COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger