AcasăSOCIALFlorin Cîţu şi-a ŞOCAT colegii! Este răsturnarea de situaţie a momentului: premierul...

Florin Cîţu şi-a ŞOCAT colegii! Este răsturnarea de situaţie a momentului: premierul s-a răzgândit cu certificatul verde!

https://www.national.ro/politica/citu-aratat-cu-degetul-seful-pnl-i-a-dat-rapid-replica-lui-motreanu-daca-doreste-terapie-de-grup-video-741047.html Florin Cîţu şi-a ŞOCAT colegii! Este răsturnarea de situaţie a momentului: premierul s-a răzgândit cu certifcatul verde!

Florin Cîțu a anunțat, vineri, conducerea PNL, în ședința Biroului Executiv, că dezbaterile pe tema proiectului de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă se sistează.

Se pare că premierul demis nu ar fi de acord cu prevederea potrivit căreia statul plătește testarea angajaților din sectorul bugetar în timp ce angajații din sectorul privat trebuie să își plătească singuri testarea pe motiv că ar fi discriminatorie.

De ce s-a răzgândit Cîţu cu certificatul verde?

Florin Cîţu a sesizat şi el că prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie fata de angajații de la privat care trebuie să plăteasca testarea.

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților au început luni dezbaterea proiectului de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul a ost respins de Senat la votul din plen. Camera Deputaților e cameră decizională.

Proiectul ar fi suspendat angajatul

Conform prevederilor din proiect, angajații care refuză să prezinte certificatul verde la intrarea în instituția în care lucrează ar putea avea contractul de muncă suspendat fără plata drepturilor salariale pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Dacă cei nevaccinați până acum decid să se vaccineze cu prima doză, atunci instituția de stat la care lucrează va deconta testele de depistarea a infectării cu coronavirus până la emiterea Certificatului Verde. În cazul privaților, decontarea este la decizia angajatorului.

author avatar
Andrei Ștefan
2.205 afisari

6 COMENTARII

  1. Bai Matule, degeaba o tot luati in mana, ca tot la razboi mondial nuclear se va ajunge, scrie in toate profetiile, si a prezis-o si Justin Parvu, asa ca te tragi pe fund cam tarziu !! Mautumim, bai infectilor nazisti pentru spectacolul nazist mortuar oferit zi de zi in presa voastra de tarfe, ca aia numai ziaristi nu mai sunt !! Sa ne traiti si sa ne muriti, bai Matule, bai paduke mic ordinar !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger