AcasăSOCIALFlorin Cîțu își pune în cap bugetarii. Salariile la stat, înghețate și...

Florin Cîțu își pune în cap bugetarii. Salariile la stat, înghețate și în anul 2022!

bugetari

Florin Cîțu vine cu o veste extrem de proastă pentru bugetari. Salariile lor nu vor fi majorate nici anul viitor. Măsura anunțată de premier face parte din pachetul de austeritate.

Șeful Executivului a spus că va menţine anvelopa salarială şi anul viitor sau „va crește foarte puțin”. Concret, asta înseamnă că lefurile bugetarilor vor fi plafonate și în 2022, la fel ca în 2021.

„Am luat măsuri anul acesta, o măsură nepopulară de a menţine anvelopa salarială la nivelul anului trecut, iar anvelopa salarială rămâne şi anul viitor. Creşte foarte puţin la acelaşi nivel. Reforma aşa o începem prin stoparea creşterii anvelopei salariale şi forţând reforma în interiorul sistemului.

Ştiu foarte bine ce spuneţi despre competiţia neloială a statului şi este nu numai pe salarizare şi este şi felul în care statul lucrează cu sectorul privat, modul în care statul controlează sectorul privat.”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei dezbateri despre recuperarea post-pandemie.

Vă reamintim că punctul de pensie a fost și el înghețat la 1.442 de lei, iar alocațiile au crescut cu doar 20%.

Reforma aparatului de stat

Premierul a vorbit despre și reformarea companiilor de stat cu pierderi. El a precizat că sunt 750 de companii de stat care au probleme de insolvență, iar acestea ar trebui curățate cumva, pentru că este inadmisibil ca guvernul să dea continuu subvenții.

„Sunt companii care trebuie restructurare – CFR Marfă, CFR Călători. Sunt probleme complicate. Sunt companii în domeniul sănătăţii care trebui restructurate. Statul a devenit o frână în dezvoltarea economică şi trebuie să curăţăm lucrurile”, a spus Cîţu.

Șeful Guvernului a mai vorbit despre concedieri, despre care a spus că s-ar putea face prin digitalizare, și că, odată digitalizat sistemul public, acesta ar putea deveni mai suplu.

„Transformarea digitală a statului este cea mai obiectiv mod de a face un stat suplu, eficient cu care să lucrezi. Astăzi, statul, aşa cum este el, ne trage în jos când vorbim de dinamică economică. Este o frână în dezvoltarea economiei, cu toate arieratele şi toate problemele pe care le are.”, a mai spus Florin Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
605 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger