AcasăSOCIALFlorin Cîțu a dezvăluit HAOSUL din şcoli cu doar câteva ore înainte...

Florin Cîțu a dezvăluit HAOSUL din şcoli cu doar câteva ore înainte ca elevii să revină în bănci!

elevi scoliFlorin Cîțu a dezvăluit HAOSUL din şcoli cu doar câteva ore înainte ca elevii să revină în bănci!

Florin Cîţu a declarat, la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP, că anul şcolar trebuie să se deruleze cu prezenţă fizică, iar siguranţa copiilor să fie în prim plan, menţionând că este necesară respectarea regulilor stabilite.

Cu doar câteva ore înainte de începerea anului şcolar, premierul anunţă că sute de şcoli nu au dezinfectant şi materiale de curăţenie. Acest haos se regăseşte şi în unităţile de învăţământ din cele mai importante oraşe ale ţării, nu doar în mediul rural.

Cîţu a somat DSP să ducă măşti în şcoli

Prim-ministrul ţării i-a avertizat pe cei de la Direcțiile de Sănătate Publică din țară că este în grija lor să se asigure că măștile pentru protecția copiilor vor ajunge în școli.

Este foarte important ca siguranța copiilor să fie în prim plan și de asta trebuie să vedem dacă mai e ceva de făcut. Avem câteva excepții pentru prezența fizică (cazul celor 2.400 de elevi din 12 localități unde rata de infectare este peste 6 la mie – n.r.).

Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică și de aceea vreau să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi”, a spus Cîțu.

„Măștile, cei de la DSP: trebuie să fie în stocuri și să ajungă la școli. Avem destule măști în acest moment. Dacă este nevoie vom mai suplimenta”, a mai spus Cîțu.

Care sunt problemele din şcoli?

În peste 100 de şcoli, copii nu vor avea căldură când va veni frigul. Deşi autorităţile au avut o vară întreagă să pregătească deschiderea anului şcolar, guvernul a fost luat din nou prin surprindere.

Începem anul scolar cu prezența fizică.Sunt 253 de scoli in care nu sunt asigurate masuri igienico-sanitare.

Cele mai multe în Dolj, Arad, București si Buzau. Trebuie rezolvate această situație cât mai rapid. Mai avem 53 de scoli care nu au asigurate materiale de curatenie si dezinfectie în Dambovita, Giurgiu, Timisoara si București”, a anunțat Florin Cîțu în videoconferința de duminică.

În ultimele două săptămâni, tot mai mulți copii au ajuns la spital cu forme de COVID-19. Potrivit ultimului bilanț, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.813.

Dintre acestea, 600 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 141 sunt minori, 132 fiind internați în secții și 9 la ATI.

Mai sunt 139 se scoli care au probleme cu instalatiile de incalzie în Bacau, Hunedoara, Timisoara si Constanța. Și aici vă spun că nu ne jucam! O sa vina frigul si nu putem sa ii tinem pe copii in astfel de conditii. Această situație trebuie remediată”, i-a avertizat premierul pe prefecți.

Cîţu a mai transmis că cei care au preluat atribuţiile prefecţilor demişi au toată responsabilitatea privind siguranţa copiilor.

 

author avatar
Andrei Ștefan
474 afisari

3 COMENTARII

  1. Problemele astea se discuta cu doua zile inainte de inceperea scolii??? Ca santeti tampiti o stim, dar, ca santeti si nebuni nu stiam. Dar acum o luna de zile ce discutati ??? Despre betia din STATE, despre cum vei ajunge la cascaval, nu de scoli ??/ Atunci trebuia sa discutati aceste lucruri , nu acum. Mi-aduc aminte de mirosul de motorina cu care erau curatate vechile dusumele dar si de mirosul de cerneala tipografica a noilor manuale. Bancile vechi in care stateam cate 4, erau spalate de femeia de serviciu cu apa callda, sapun si peria de radacina, iar peretii zugraviti cu var. Fantana era in curte si toaleta in spatele curtii. Nu era lux dar nu ne plangeam si am reusit toti sa terminam scoala fara sa ne imbolnavim, fara sa absentam cu toate ca mai faceam unele activitati in gospodarie. Azi, ieri cand mergeau si copiii mei la scoala, nici macar nu e maturata sala de clasa. Despre ce Roamanie educata vorbim??? Poate de Romania prostului gust, care „rasare” pe toate gardurile, la toate nivelele. Vai, noua cu VOI.

  2. Da ce v-a mai interesat de scoli, de covid, de starea romanilor, voi doar sacrificati o tara pentru un om

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger