AcasăSOCIALFlashmob pe ninsoare, la Parlament. ”Vrem brățări electronice pentru agresori!” - VIDEO

Flashmob pe ninsoare, la Parlament. ”Vrem brățări electronice pentru agresori!” – VIDEO

Câteva zeci de persoane au participat, miercuri, la un flashmob, în zona Palatului Parlamentului, din Capitală, pentru a atrage atenția asupra unui subiect sensibil: violența domestică.

”Siguranța victimelor în fața agresorilor este motivul pentru care, împreună cu zeci de membre și membri Declic, ne-am adunat azi în fața Camerei Deputaților. Aici s-a blocat proiectul de lege prin care agresorii care încalcă ordinele de protecție ar putea fi monitorizați prin brățări electronice. Vrem ca deputații din Comisia Juridică și cei din Comisia de Apărare să înțeleagă că fără monitorizarea agresorilor prin brățări electronice, ordinele de protecție sunt simple hârtii”, au transmis reprezentanții organizației comunitare, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

”Până când moartea și violența domestică ne vor despărți” s-a numit inițiativa Declic concretizată, în cursul acestei zile, în apropierea sediului Legislativului. Participanții la acest demers au avut capetele acoperite cu eșarfe roșii, gest simbolic menit să amintească de persoanele ucide în urma violențelor domestice. Și au afișat bannere pe care erau trecute următoarele mesaje: ”72 de persoane ucise în cazuri de violență domestică în 2020”, ”Vrem brățări electronice pentru agresori!”. Totodată, au fost legate, simbolic, brățări de gardul Palatul Parlamentului.

captură video

121 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri