AcasăSOCIALFinanțiștii protestează în toată țara. Avertismentul sindicaliștilor: „Nu mai sunt suficiente promisiunile!”/Discuții...

Finanțiștii protestează în toată țara. Avertismentul sindicaliștilor: „Nu mai sunt suficiente promisiunile!”/Discuții esențiale cu Boloș

Nemulțumirile finanțiștilor față de prevederile proiectului de Ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare, pregătit de Guvern, continuă să aibă ecouri.

„Protestul spontan” de joi, unde zeci de angajați de la Ministerul Finanțelor au ieșit pe holurile instituției conduse de către Marcel Boloș, pentru a-și face cunoscute nemulțumirile este urmat, vineri, de alte proteste, la nivel național.

Nu mai puțin de 18.000 de salariați ai Fiscului protestează vineri în toată țara, începând cu orele dimineții. Cifrele cu privire la numărul protestatarilor au fost anunțate de Sed Lex.

Ce revendicări au finanțiștii nemulțumiți

Sindicaliștii au amintit și care le sunt revendicările. „18.000 de salariați ai Fiscului protestează azi în toată țara, începând cu orele 8,30, solidarizându-se cu protestul de ieri de la Ministerul Finanțelor, pentru a susține revendicările privind:

– Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcție, grad profesional și gradație în cadrul sistemului fiscal

– Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaționale ”finanțe” și a unei grile de salarizare corespunzătoare complexității activității desfășurate

Respingerea în totalitate a proiectului ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, care dacă ar fi aprobat în forma actuală, ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) și la pierderea locurilor de muncă”, se transmite într-un comunicat de presă.

Avertizează înaintea discuțiilor cu Boloș: Protestele vor continua în absența unor angajamente ferme!

Peste aproximativ o oră, mai exact la ora 13:00, urmează să înceapă o întâlnire cu sindicaliștii, pe care Ministrul Finanțelor a convocat-o pentru a discuta despre aceste revendicări.

„Nu mai sunt suficiente promisiunile! Protestele vor continua în absența unor angajamente ferme!”, transmit reprezentanții Sed Lex.

Potrivit sursei menționate, se protestează în Arad, Giurgiu, gorj, Bihor, dar și în Mureș, Ploiești, Buzău, Neamț, Iași și Constanța.

293 afisari

8 COMENTARII

  1. De aceea sintem in faliment ca tradatorii teroristi securisti cumpara armament de la teroristii USA NATO pe banii romanilor ca sa isi traga spagi si „protectie” la
    Poarta satanista de teroristi USA care vind armament in coloniile lor inventind razboaie si amenitindu-ne cu razboi daca nu le cumparam fiarele vechi pe care ei le arunca la casare!!!
    România cumpără avioane de 6.5 mld $ de la americani, 11 august 2023
    https://www.cotidianul.ro/romania-cumpara-avioane-de-6-5-mld-de-la-americani/

  2. MARȘ ÎN SECTORUL PRIVAT. ACOLO VOR CÎȘTIGA EXACT CÂT MERITĂ, ÎN MORȚII MAMII LOR DE HAITE BUGETARE INUTILE, SCUZAT FIE-MI PLEONASMUL!

    AFARĂ CU ÎMPUȚIȚII.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri