AcasăSOCIALFiica unui bărbat rănit la Petromidia își pune speranțele că tatăl său...

Fiica unui bărbat rănit la Petromidia își pune speranțele că tatăl său va putea fi transferat în străinătate: ”Cât mai repede posibil” – VIDEO

O parte dintre pompierii care au intevenit la incendiul de la Petromidia (sursa foto: ISU Constanța/Facebook/)

Fiica unui bărbat rănit în urma exploziei și a incendiului care au afectat, vineri, Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, își pune speranțele că tatăl său – adus la Floreasca, în Capitală, cu arsuri grave –  va putea fi transferat în străinătate.

Aflată în drum spre spitalul din București, Cristina Dănilă a făcut referire, sâmbătă la prânz, la Antena 3, la situația părintelui său, după ce a stat de vorbă cu un medic. ”Mi s-a spus că starea este critică. 72 de ore este stabil. Nu voi putea intra la el. Am întrebat care sunt demersurile pentru a face cât mai repede transferul spre străinătate, ținând cont (…) de istoricul din urmă (…) și că autoritățile române trebuie să accepte faptul că nu avem tot ce ne trebuie pentru astfel de cazuri”, a mărturisit fiica bărbatului.

”Tatăl meu are fața afectată foarte tare”

Fata bărbatului rănit așteaptă să vadă ce se va decide în cazul părintelui său, în privința unui eventual transfer în afara țării. În tot acest timp, femeia a făcut referire și la situația unui alt pacient rănit în urma accidentului de la rafinărie.

”Cât mai repede posibil pentru ambii pacienți, pentru că și celălalt pacient are spatele foarte afectat. Tatăl meu are fața afectată foarte tare, curge lichid, și picioare, brațe și cu problemele respiratorii – problema este alta – faptul că el are și o problemă la plămâni și afectează mult mai grav lucrul acesta. (…) Când e vorba de cazuri din acestea grave, spitalele noastre, din păcate, nu au aparatura necesară și tot ce e nevoie”, a mai declarat femeia.

Un tânăr a murit

Vă amintim că doi dintre răniții în urma situației grave apărute la rafinăria din județul Constanța au fost transferați în Capitală, cu elicopterul SMURD. Ca urmare a incendiului ce a avut loc vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, s-a declanșat Planul Roșu de intervenție. Un număr mare de pompieri au luptat cu incendiul, care se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Din păcate, s-a aflat că un tânăr, care lucra la rafinărie, a murit.

”Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel: 2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută a fost găsită decedată”, au anunțat reprezentanții ISU Constanța, via Facebook.