AcasăSOCIALUPDATE: Fetița care a fost rănită în accidentul din sectorul 1, audiată....

UPDATE: Fetița care a fost rănită în accidentul din sectorul 1, audiată. Avocat: „Apare prima minciună din declarația polițistului”

Fetița care a fost rănită în accidentul cauzat de un polițist, în sectorul 1, audiatăFetița care a fost rănită în accidentul cauzat de un polițist, în sectorul 1, audiată (sursa foto: g4media.ro)

Marina, fetița în vârstă de 11 ani care a fost rănită în urma accidentului în care a fost implicată o mașină de poliție, accident ce a avut loc pe 13 ianuarie, pe bulevardul Laminorului, din sectorul 1 al Capitalei, a stat de vorbă cu anchetatorii.

UPDATE: Avocatul Cuculis a făcut mai multe precizări după ce s-au încheiat discuțiile cu Marina, dezvăluind că „a fost o audiere emoționantă”.

„Este clar că audierea urma să fie presărată cu multe lacrimi, pentru că așa a și început, de altfel. Am încercat cumva să nu facem o audiere propriu-zisă, să fie totul relaxat, doar că rememorarea acelor momente – și vreau să vă spun că Marina își aduce aminte foarte clar ce s-a întâmplat acolo. Au fost câteva întrebări care cel puțin mie mi-au arătat că ea știe totul absolut perfect, are un film în fața ochilor, știa exact cu ce era îmbrăcată Raisa, știa exact ce purta ea în ziua respectivă, știa exact ce aveau în ghiozdan”, a declarat avocatul, pentru Antena3.

Avocat: „Prima minciună din declarația polițistului”

Și nu sunt singurele aspecte pe care le-a dezvăluit avocatul Adrian Cuculis, după audierea fetiței în vârstă de 11 ani.

Cert este că apare, de fapt, după părerea mea, prima minciună din declarația polițistului și sper să aibă în vedere lucrul acesta. Spunea că rula cu girofarul pornit, avem un martor deja și cel de-al doilea martor, respectiv pe Marina, care spune că a văzut mașina poliției în depărtare, au apreciat că au suficient timp să treacă, și poate cel mai șocant este că Marina vine și spune astăzi că ”eu speram și credeam că va opri la trecerea de pietoni”.

Asta a spus Marina. Și spunea foarte clar că a văzut că e o mașină de poliție din depărtare, doar că nu avea nicio rampă pornită, deci apare prima minciună din declarația lui”, a declarat avocatul.

Totodată, s-a aflat că joi este o zi semnificativă în derularea acestei anchete, în sensul în care ar urma să se afle dacă agentul este de acord să fie supus testului poligraf. „Cred că e important să vă spun că joi inculpatul, respectiv polițistul Popescu, ar trebui să se prezinte la Brigada Rutieră să vedem dacă va fi de acord cu testul poligraf, pentru că procurorul a stabilit această zi când i se va aduce la cunoștință că va fi supus acestui test”, a mai declarat avocatul Adrian Cuculis, la postul TV amintit.

 


Vestea s-a aflat de la avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, fetița de 11 ani care și-a pierdut viața în urma acestui accident. Avocatul a precizat că audierea va avea loc marţi, de la ora 10, potrivit news.ro.

Procedura va avea loc acasă la fetiță

În încercarea de a afla de la Marina ce anume s-a întâmplat, anchetatorii ar urma să îi adreseze copilei unele întrebări. Motiv pentru care la domiciliul fetiței urmează să ajungă o echipă mixtă, formată din poliţişti de poliţie judiciară, care vor derula această audiere, în prezența familiei copilei.

S-a mai aflat că tot în cursul acestei zile ar urma să se stabilească și o dată la care polițistul aflat la volanul autospecialei implicate în acest accident ar putea fi supus testului poligraf.

Accidentul în care cele două copile au fost lovite de o mașină de poliție, în timp ce încercau să traverseze strada pe trecerea de pietoni a avut loc pe 13 ianuarie. Raisa nu a supraviețuit impactului, iar Marina a fost rănită, fiind dusă la spital. După evenimentul rutier de pe Laminorului, polițistul aflat la volanul autospecialei a fost plasat sub control judiciar.