AcasăSOCIALFetele omorâte în accidentul din Andronache vor fi conduse, joi, pe ultimul...

Fetele omorâte în accidentul din Andronache vor fi conduse, joi, pe ultimul drum. Oamenii cer să se facă dreptate – VIDEO

Fetele omorâte în accidentul din Andronache vor fi conduse, joi, pe ultimul drum. Oamenii cer să se facă dreptate - VIDEO

Zi foarte grea pentru rudele și apropiații Raisei și ai Mihaelei, fetele de 6 și, respectiv, 20 de ani ucise în urma teribilului accident de sâmbătă, din cartierul bucureștean Andronache.

Fetele vor fi conduse, joi, pe ultimul lor drum pe pământ. Îndurerare, rudele spun că vor să se facă dreptate.

”Este ultima seară în care Raisa și Mihaela sunt în casele lor. O să le ducem pe ultimul drum și o să fie foarte dureros pentru noi. Nu mai avem putere”, a mărturisit, miercuri seară, cumnata Raisei, citată de stirileprotv.ro. ”Vrem doar să se facă dreptate. Vrem ca legile să se aplice pentru toată lumea”, a adăugat femeia.

sursa foto -captură video Știrile ProTV

Și vecinii și cunoscuții celor doi familii îndoliate au cerut același lucru. ”Vrem dreptate, vrem dreptate” – au scandat oamenii aflați în stradă, seara trecută, în același cartier.

De altfel, la locul tragediei a fost amenajat un altar cu flori și candele, în memoria celor două fete ale căror vieți au fost curmate în urma accidentului de pe strada Mențiunii.

Vestea că șoferița aflată la volanul mașinii scăpate de sub control este cercetată sub control judiciar, drept urmare în libertate, i-a nemulțumit pe oameni. Femeia fusese în primă fază reținută pentru 24 de ore. Ar fi pretins că ar fi avut o criză de strănut, înainte de producerea accidentului. În schimb, s-a stabilit că ar fi urcat la volan după ce ar fi băut.

Anunțul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2

În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a transmis, miercuri, într-un comunicat, următoarele aspecte: ”La data de 02.03.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus sesizarea Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 2 București cu privire la luarea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile, față de o inculpată cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 2 și 3 C.pen. și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. și ped. de art. 336 al. 1 C.pen, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reținut în sarcina inculpatei faptul că:

La data de 27.02.2021, în jurul orelor 1535, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA pe Str. Fructelor din sectorul 2 al municipiului București, dinspre Str. Gherghiței către Str. Mențiunii, având în sânge o îmbibație peste 0,80 g%o, (întrucât conform buletinului de analiză toxicologică a prezentat o alcoolemie de 0,67 g%o la data de 27.02.2021, ora 1805 și de 0,44 g%o la data de 27.02.2021, ora 1905), iar, când a ajuns la intersecția cu Str. Mențiunii, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal două persoane vătămate, în vârstă de 6 și, respectiv, 20 de ani.

Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 02.03.2021.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a formulat contestație la soluția dispusă.”