AcasăSOCIALFermierii intră în FALIMENT! Vând animalele şi pun lacătul pe grajduri

Fermierii intră în FALIMENT! Vând animalele şi pun lacătul pe grajduri

Inflaţia, războiul, scumpirile şi seceta i-au învins pe fermieri. Oamenii au spus că, pur şi simplu, nu mai e rentabil să crească animale.

Aşadar, crescătorii de vite din România își vând animalele, pentru că nu mai reușesc să își acopere cheltuielile.

Antreprenorii vând ce mai apucă

De frica falimentului, preferă să renunțe acum la afacerile construite în ani de zile. Uscăciunea a pus stăpânire pe pajişti mai devreme decât în alţi ani, iar mulţi fermieri sunt nevoiţi să-şi aducă acasă animalele, pentru a le hrăni cu furajele din ogradă. Crescătorii speră să primească ajutoare de la stat, să-şi refacă stocurile de hrană, pentru a scoate animalele din iarnă.

Crescătorii de animale din localităţile Bărăganului arată că păşunatul se va termina mult mai devreme decât în alţi ani. În prima parte a lunii august, spun ei, iarba trebuia să fie încă verde şi destul de înaltă cât să poată fi mâncată de animale.

Fermele s-au transformat în abatoare

Rumegătoarele mari, precum vacile, sunt şi mai greu de întreţinut în această perioadă, deoarece smocurile de iarbă sunt foarte mici. Au noroc, culmea, că s-a uscat porumbul pe câmp şi se poate intra mai devreme în lanuri pentru a-l tăia.

„Ferme întregi care se abatorizează. O să avem de plătit facturi de 10, 12, 14 mii de lei în fermă, ca să producem lapte. Păi, nu luăm atâția bani pe lapte și o să fim nevoiți la un moment dat să închidem și noi. Ca să mergi un an de zile în minus este foarte dificil”, a spus Daniel Frei, președintele unei asociații de crescători de bovine, pentru postul Digi24.

Este necesar, deci, ca statul să plătească mai repede subvenţiile pentru animale, ca să aibă cu ce să-şi suplimenteze stocul de furaje.

author avatar
Andrei Ștefan
926 afisari

14 COMENTARII

 1. Asta s-a dorit. Da la întreaga țară, nu doar în agricultură.
  Că altă logică nu poate fi găsită pentru măsurile întreprinse de holera galbenă de când e la putere.

  Analizați și voi ce au făcut alde căCuțu, popică, cîmpeanu și restul șatrei de „liberali”.

  • E BINE.OAMENII OITZE TRADATOARE TURNATOARE INFORMATOARE DE LA BALADA MIORITA PLATITE CCU DOI BANI NU 30 ARGINTI VOR PASTE INGRIGURATE INFOMETATE SI NESPALATE IN STAUL FARA SA CRACNEASCA IN FRONT.SUNT OBISNUITI.REGLATI BINE DUC ASA O VIATA DE VIERMI.CUM I-A ZIS COANA LEANA LUI NEA NICU IN MASINA CAND A VAZUT O COADA.UITE-I SI PE VIERMII ASTIA

  • PeNaListii astia au ceva malefic si jigodios in ADN -ul lor … Incep sa cred in teorii S.F. cu elemente NON-umane , hibrizi diabolici si alte abominatii inlocuite /inserate artificial in functii de guvernare …

 2. De asta creste pretul lactatelor la raft si undele sortimente au disparut ! ! Pentu agentii economici pretul kilowatului a crescut fortandu-i la faliment , iar pentru casnici limita compensata e sub pragul suportabilitatii ! – CE FAC FAMILIILE CARE INCALZESC APA LA BOILER ??
  Acum chiar venim la centru sa va taiem capatanile si sa va dam foc, curve tortionare securisto-globaliste !

 3. Românii n-au avut ferme, au avut gospodării. De ce să ți mai multe animale și să lucrezi mai mult pămînt decît ai nevoie? Să hrănești orășenii? De ce?
  Din partea mea să se desființeze toate pînă mâine DACĂ locul lor nu este luat de latifundiari redenumiți mari fermieri, investitori, fonduri samd. Pămîntul trebuie să redevină în proprietatea comună, egală, devălmașă a sătenilor.
  M-am dus să văd o casă de vînzare ce, împreună cu alte patru, erau mult în afara satului. Doi dintre vecini aveau ferme de vaci, căteva zeci, ceea ce-nseamnă miros (după cum este hrănită la fermă vaca nu se balegă se pișă pe cur), gălăgie, mizeire, șobolani, mulți câini (de parcă stau lupi pe la garduri). Nenorocire. Păcat de ceilalți vecini și locul acela frumos. Cei ce săriți că-n vest ar fi altfel, stați de-o parte, habar n-aveți.

   • Ca sa combați globalismul satanic care pune stăpânire tot mai mult pe mapamond, trebuie sa, ți creezi propria independenta, atât cât pot chiar și, o agricultura de subzistenta, o capra, un porc doua trei găini, orice ca să nu depinzi de gândaci și faina de greier și sa refuzi alinierea la codul prin cipare

  • esti un imbecil si universul e limita ta ,stai dracului in oras ca acolo esti macar ceva ,iti spun asta din canada nu cu c mare .

 4. Pai nu va zicea ieri ziariciul de fata ca Petre Daea da un mesaj uluitor sfatuind oamenii sa manance carne ,lapte si oua?Dl Stefan sa imi spuna cum ii trimit pentru consum doua casolete de greieri si una de rame.Gratis.

 5. Agricultura necesită muncă serioasă și să ai și rezerve pentru perioade mai dificile. Însă și Statul ar trebui să se implice în sprijinirea fermierilor români. Altfel care mai este rostul lui? Că nu putem deveni doar importatori. Teoretic pământul acesta este foarte fertil, practic am avut un Stat impotent, de la revoluție până acum, ăstia fiind vopsiți în toate culorile cur/cubeului… și dezbinându-ne pe noi. Nu au dovedit decât că pot să vândă economia pe bucăți la fier vechi. E adevărat că s-a mișcat ceva… lemnul tăiat din România în Austria… ca materie primă. Materie primă încă mai avem!

 6. Oamenii s-au imbecilizat.Nu mai vor să muncească ,decit foarte putini ,că să aibă timp de Facebook;nu-i mai interesează soarta copiilor și deci nu mai lupta pentru a le asigura viitorul.Politicienii Sint oglinda lor

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri