AcasăSOCIALFără petreceri de Sărbători! Tătaru: ”Nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe...

Fără petreceri de Sărbători! Tătaru: ”Nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care…”

Fără petreceri de Sărbători! Tătaru: ”Nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care...” (foto: gov.ro)

Pe măsură ce se apropie Sărbătorile de iarnă – unele aparte, în acest an, dată fiind criza generată de noul coronavirus -, autoritățile și specialiștii în domeniul sanitar pun tot mai mult accent pe nevoia ca oamenii să înțelegă că e important să nu dea uitării măsurile menite să împiedice răspândirea virusului. Și să limiteze pe cît de mult posibil reuniunile cu multe persoane, nemaivorbind de tradiționalele petreceri de final de an.

Un îndemn similar vine, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, și din direcția ministrului liberal al Sănătății. ”Să păstrăm aceleași precauții. La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea Sărbători Pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea aceleași vacanțe, nu vom avea aceleași ore de școală. La fel spun: nu vom avea același Crăciun și nu vom avea același sfârșit de an. Precauțiile rămân aceleași. De noi depinde cum vor fi și Sărbătorile și ce va fi după Sărbători”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS.

Din câte a mai precizat ministrul Sănătății, recomandat ar fi ca de Crăciun și de Revelion să alegem să stăm cu apropiații. ”Familia restrânsă, cei cu care știm că am stat în această perioadă împreună. Este acel moment în care trebuie să fim între noi, la domiciliu, nemergând la acele petreceri pe care una – că nu sunt legal organizate, dar în al doilea rând nici nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care nu le-am mai văzut în această perioadă”, a menționat Nelu Tătaru.

Un mesaj similar cu al președintelui

Sărbători acasă, cu familia, recomanda, recent, și șeful statului. După ce a fost să vadă stadiul pregătirilor de la Centrul național de stocare a vaccinurilor COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în așteptarea primei tranșe, simbolice, de doze de vaccin antiCovid ce ar urma să ajungă în România până la finalul anului, Klaus Iohannis a făcut în primă fază referire la restricțiile valabile în perioada Sărbătorilor. ”Foarte multă lume este interesată să știe ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricţiile, toate restricțiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare. Și de Crăciun şi de Anul Nou. Însă aceste restricţii nu sunt facultative, aceste restricţii sunt obligatorii”, a subliniat Klaus Iohannis.

”Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul Sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia!”, a completat şeful statului.

author avatar
Cristina Stefan