AcasăSOCIALFalimentul City Insurance a deschis "cutia Pandorei". Guvernul modifică legea RCA!

Falimentul City Insurance a deschis „cutia Pandorei”. Guvernul modifică legea RCA!

polite-rcaFalimentul City Insurance a deschis "cutia Pandorei". Guvernul modifică legea RCA!

Falimentul firmei de asigurări City Insurance a deschis „cutia Pandorei”. Statul român se vede nevoit să modifice Legea RCA, astfel încât şoferii să fie mai bine protejaţi.

Autoritățile au elaborat o ordonanță de urgență care urmează să intre în discuția Guvernului și care prevede că „este necesar introducerea unor masuri de dispersie a riscului” astfel încât să se modifice „comportamentul asiguratilor de a alege asiguratorul RCA pe criterii de preț”.

Concurenţii City Insurance au scumpit poliţele

În timp ce unele service-uri auto refuză să mai facă reparații celor care prezintă polițe RCA de la City Insurance, de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii, principalii rivali ai City pe piața RCA au crescut semnificativ prețurile polițelor.

Brokerii nu vor, însă, clienții City, pe motiv ca cei mai mulți dintre ei au mașini ieftine cu multe accidente la activ. Aşadar, şoferii care încearcă acum sa facă asigurări RCA la autovehicule se plâng că prețul ofertelor a crescut considerabil.

Accident cu un şofer asigurat la City Insurance?

Cum te descurci dacă eşti lovit de un şofer ce are poliţă RCA la y Insurance? „Facem exact același lucru pe care l-am fi făcut dacă eram în continuare la asigurătorul enunțat.

Adică mergem să facem constatarea de daună, se înregistrează această daună la Fondul de Garantare a Asiguraților și, din fericire, pentru că Fondul de Garantare nu este City, posesorul de poliță care are această daună înregistrată are garanția că Fondul de Garantare va efectua plățile”, a spus Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF.

Din păcate, în piaţa reală, lucrurile stau altfel. Au început problemele pentru cei trei milioane de șoferi, asigurați la City Insurance.

Mecanicii auto refuză să repare mașinile în baza polițelor RCA emise de această societate, de teamă că nu-și vor recupera banii.

author avatar
Andrei Ștefan
608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger