AcasăSOCIALFăina de greieri se vinde şi în magazinele din România. Cât costă...

Făina de greieri se vinde şi în magazinele din România. Cât costă şi la ce este bună

Atenție la etichete! Făina din greieri, introdusă în majoritatea produselor alimentare

A apărut făina de greieri şi pe rafturile din România. Uniunea Europeană a aprobat folosirea ei pentru producerea pâinii, a biscuiților sau a ciocolatei.

Deşi sună mai ciudat „făină de la insecte”, specialiștii susţin că produsele sunt sigure și ca au un conținut foarte mare de proteine.

100 de lei pentru 100 de grame

Preţul pare unul prohibitiv, la prima vedere: 100 de lei pentru 100 de grame şi se poate găsi pe site-uri online care comercializează produse bio.

Datorită proprietăților ei nutritive, cantitatea folosită în preparate e mică. De exemplu, la o franzelă se pune făină rezultată de la 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente. Frăgezimea produsului este totuși mai mare decât la pâinea găsită în comerț.

Cum se fabrică făina de greieri

Directorii unei fabrici din Vietnam, care produce făină de greieri, spun că procesul de producţie este strict controlat, iar rezultatul final este sigur pentru consum. Insectele care devin materie primă sunt hrănite doar cu vegetale şi sunt bine curăţate înainte să fie măcinate.

Oprim mâncarea timp de 24 de ore, apoi facem recoltarea. Un sistem automat selectează greierii. Urmăm protocoalele de siguranţă, la fel ca o fabrică de creveţi sau una de carne. Adormim greierii, apoi îi spălăm, îi fierbem – îi gătim în apă fiartă 9 minute„, a spus directorul respectiv.

Ministrul Agriculturii i-a îndemnat anul trecut pe români să mănânce sarmale, cârnaţi, ouă de găină. „Mâncarea pe care o fac românii noştri e foarte bună. Fără greieri… Îi lăsăm să cânte”, a spus Petre Daea.

author avatar
Andrei Ștefan
3.007 afisari

15 COMENTARII

  1. Testare pe banii nostri.
    De compozitie proteica, bogata intr un anumit ADN incompatibil cu enzimele noastre nu zic? Ce aleergii da? Sau un soc anafilactic?

  2. ” adormim greierii’.Cu ce substante?
    Asta ca in glumele lui Pacala:
    Vinde un produs impotriva puricilor.
    Cineva il intreaba cum se foloseste.
    Zice:
    Prinzi puricele, il gâdili pe burta, el râde si ii torni solutia pe gat.
    Asa si astia cu adormitul greierilor.

  3. Cu greieri ca cu greieri, cu gândacii de faina om mai vedea dar ce facem acum cu gândacii de balega? Și ma gândesc ca-n or descoperii ca viermii de pe rahatul uman sunt buni .Sate ții atunci ce cozi vor fi la WC – urile publice .

    • Faina din greierii cu matzele scoase nu e pentru prostanaci )) , e scumpa si numai cei din oculta mondiala au acces la ea.

  4. No si ce rezolvi 100/100.Nu e mai usor sa dai 3 lei pe o punga de grau si sa semeni un ogor? Asa ai grau procesat organic proteic care face cat icrele de manciuria…

  5. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger