AcasăSOCIALFacturile la întreţinere au "explodat", chiar dacă vremea ţine cu noi. Apare...

Facturile la întreţinere au „explodat”, chiar dacă vremea ţine cu noi. Apare un fenomen periculos

Facturile la întreţinere au „explodat”, chiar dacă vremea ţine cu noi. Apare un fenomen periculos.

Chiar dacă traversăm o iarnă blândă, facturile la energie au crescut simțitor față de anul trecut. În unele cazuri, aproape s-au triplat.

La avizierele blocurilor, diferențele la facturile pentru apă caldă și căldură sunt foarte mari. Dacă în decembrie 2021 factura pentru o scară de bloc a fost puțin peste 9.000 de lei, în decembrie 2022 a urcat la peste 22.000 de lei.

Întreţinerea s-a dublat

Dacă în luna noiembrie, factura pentru un apartament cu două camere abia depășea 300 de lei, acum depășește chiar și 600 de lei. Oamenii nu știu cum să își mai achite datoriile, iar administratorii avertizează că numărul restanțierilor se va dubla în următoarea perioadă.

Chiar și pentru apartamentele nelocuite facturile la întreținere au ajuns la aproape 300 de lei. Administratorii se așteaptă la un val de restanțe până în primăvară.

Ajutor de la stat

În luna martie, pensionarii care au venituri sub 2.000 de lei vor primi și prima tranșă din ajutorul pentru plata facturilor la energie, în valoare de 700 de lei.

Pentru sumele mari la întreţinere este de vină, în principal, dublarea gigacaloriei. Nicușor Dan spune însă că toți locuitorii Capitalei ar trebui să contribuie la buna funcționare a rețelei de termoficare.

author avatar
Andrei Ștefan