AcasăSOCIALFacturile la gaze și electricitate, compensate automat! Condiția pe care trebuie s-o...

Facturile la gaze și electricitate, compensate automat! Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească mulți consumatori

facturaFacturile la gaze și electricitate, compensate automat! Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească mulți consumatori

După liberalizarea pieței la electricitate și gaze, românii s-au speriat de explozia prețurilor, mulți realizând că nu își vor mai putea plăti facturile. Autoritățile au anunțat însă că facturile lor vor fi compensate automat, dar cu o condiție.

Ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu, a transmis că Guvernul Cîțu a adoptat OUG de compensare a facturilor la energie electrică și gaze care se va aplica de la 1 noiembrie 2021. Potrivit oficialului, aceste compensări vor fi aplicate direct pe factură, fără ca beneficiarii să facă vreun demers în acest sens.

Compensarea, aplicată direct pe factură

Astfel, facturile la energie electrică vor fi compensate cu 21 de bani/kw, respectiv 21 de lei din prețul final al facturii, care se încadrează la consum între 30 – 200kw +10 %, iar pentru gaze compensarea va fi de 25% din factură. Pentru a beneficia de compensare, persoana vulnerabilă trebuie să meargă către primării să completeze niște date, a precizat Virgil Popescu.

Clienții casnici nu trebuie să facă niciun demers pentru a cere compensarea. Ei doar trebuie să se asigure că se încadrează în limitele de consum stabilite de autorități. Concret, limitele pentru consumurile de electricitate sunt cuprinse între 150 kWh și 1.000 kWh pe toată perioada sezonului rece, respectiv între noiembrie și martie. Limita de consum, în cazul energiei electrice, este aceeași pentru fiecare dintre cele cinci luni de sezon rece. Asta înseamnă că limita lunară de consum este de cel mult 200 de kWh.

Limite de consum pentru electricitate și gaze

În cazul consumului de gaze naturale, nu se păstrează aceeași limită de consum pentru fiecare lună. Limitele de consum de gaze naturale aplicabile în perioada de compensare 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022 sunt:

150 m3 – noiembrie;
250 m3 – decembrie;
250 m3 – ianuarie;
200 m3 – februarie;
150 m3 – martie.

Așadar, în cazul gazelor naturale, limita maximă de consum este de 1.000 de m3 pentru toate cele cinci luni de sezon rece. Consumul minim de gaze este stabilit la 100 m3.

author avatar
Andreea Vlad
37.418 afisari

53 COMENTARII

  1. Nu se arata f clar.Daca depasesti limita de consum in 5 luni dar pe 4 luni te incadrezi in cei 1000mc.,primesti reducerea de 25% pe 4 luni iar in luna 5 platesti tariff normal?

  2. Praf în ochi. Cei care dețin case nu se vor încadra niciodată în tranșele de consum stabilite de acești mincinoși chiar dacă locuiesc la țară și au o locuință modestă. Niște incompetenți care nu au habar de realitatea românească. Plus că în zonele geografice mai reci crește consumul. Nu este totuna să locuiește la câmpie sau la deal ori munte. Consumul diferă total. Cui pasă? Cei de la țară sa treacă din nou pe lemne. Sobe în camere ca să acceadă în europa. Bravo vouă, cretinilor.

    • Ar fi trebuit sa se dea compesatie pe numarul de locuitori ai imobilului .Este una sa fie 2 persoane in casa si una este 4-5 persoane .Cum sa consumi doar 200 Kw pe luna cu boiler electric in casa . Ei sau gandit bine la lucrul asta deoarece sunt f putini care consuma sub 200

      • Dacă locul de casa în zonele urbane depășește 1000 m patrati, nu te încadrezi. Ăștia mint de rup!

  3. Am avut iarna trecută consum de 1500 metri cubi pe o singură lună,la casa,cu termostatul pe 21,5 grade……..

      • Idioții de politicieni, nu înțeleg nimic.Se construiesc blocuri cu utilități de apa calda și încălzire cu centrale electrice monofazate.” Energie verde”,cum cere UE. Cum sa consumi lunar 200kwh+10%.????O asa cretinitate nu cred ca exista .

    • Cumva ai 6 masini de spălat, sase frigidere, sase centrale șamd? 200 kw lunar sunt suficienți.

      • 200kw sunt suficienti pentru 2 becuri 1 tv si un frigider.
        Altceva nu mai ai voie sa folosești.
        O aberație de lege în asa fel incat sa nu primească mai nimeni beneficiile.

      • 25 de KW pe luna consuma doar frigiderul, sau trebuie oprit? Plus boiler, masina de spălat, TV, laptop,iluminat?

    • Intrebarea este daca depasesti cei 200kw +10% nu se mai compenseaza?Logic este sa subventionezi cei dati iar ce depaseste platetesti la pretul intreg.Unde este logica in aplicarea subventiei.Abureala de oameni tampiti.

  4. Ce se întâmplă cu cei care depind în totalitate de curentul electric: încălzire, bucătărie, baie?
    Doar 200 kw alocați lunar?

  5. Hidrocentrale,termocentrale,rețele,etc.construite de bunici și părinții noștri și acum ne vând străinii curent bravo!

  6. Sunteți dementi dacă puteti gândi ca la o casa de 4..5 .6 persoane se consuma doar 200 kw pe luna , sunt boilere electrice , voi ce incurajati acum prin acest consum ,ca romanul sa nu se mai spele ? Sau…mai este o varianta…pt unii…sa aiba curent fara sa plateasca …si culmea..tot ei beneficiază de compensatie…bravo…asa ajutati voi romanii…germania nu pune nici un barem pt consum numai voi guvern de cretini puteti scorni o asemenea aberatie vai de capul vostru cum prostiti voi romanil pe fata , penalilor !

    • Încurajează ca romanul sa nu se mai spele, sa meargă la toaleta din fundul curții si asa mai departe. Niște escroci pentru ca noi acceptam toate manevrele lor și nu ne pasa de ce se întâmplă. Publicam niște comentarii și credem ca ne spunem părerea, dar nu-i asa de simplu sa schimbam ceva.
      Poate dacă am fi mai uniți se va schimba ceva cu tara asta care ne-o dorim ca afara.

  7. Dacă într-o casă am două contoare cu același client însă cu două coduri de incasare atunci am reducere la fiecare cod de incasare?

  8. Dacă nu avem racordarea la gaze aprobată și suntem nevoiți să folosim numai consumatori electrici,cum putem să ne încadrăm in cei 200 kw pe lună având în vedere că vine iarna?Plus că ziua ne înghesuim intr_o cameră că să facem economie.Sa le fie rușine!

  9. O aiureala mare cat casa poporului,minciuni de adormit copii,cu ce garanteaza ca spun adevarul,cu nimic.In fapt ce spun ei cu compensarea nici nu se poate aplica legal,guvernul Citu este cazut.

  10. 200kw sunt suficienti pentru 2 becuri 1 tv si un frigider.
    Altceva nu mai ai voie sa folosești?
    O aberație de lege în asa fel incat sa nu primească mai nimeni beneficiile.

  11. Trebuie mers la primărie sau se face automat ? Nu sunteți în stare să scrieți un articol

  12. Cei care au centrale pe gaz nu au cum sa se incadreze in aceste consumuri, deci ioc compensare. Cei care au formulat si conceput acest sistem de ajutor oare traiesc in Africa? Niste incompetenti cu i mare!

  13. Duceti-va dracului !A-ti reùsit sa nenorociti o tara iin care noi cei in varsta am muncit atatia amar de ani ! SI VOI NU VA MAI SATURATI DE FURAT SI SA BATJOCORITI UN POPOR INTREG ! PUTORI NENOROCITE!

  14. Mai oameni buni, este absurd să produci gaz metan 75% din pământ românesc, și eu să plătesc 1mc cu 1dolar păi 100 MC consumi pe timp de vară cu dușuri, cu preparare de mâncare, cum să consum pe timp de iarnă 150-200 MC eu am 60 de ani așa ceva nu am văzut nici pe vremea lui Ceaușescu.

  15. Într-o țară bogată nu este voie să fie oameni săraci, aici sunt de vină toți politicienii de după 89 și noi Românii am admis așa ceva, o să fim slugile Europei, deja suntem, păcat de tineretul de azi care nu sa implicat pentru țara noastră.

  16. Măi fraților luați-vă țara înapoi pană mai puteți, și scoateți din țară pe toți șmecherii care ne fură la orice pot ei.

  17. Degeaba vb aici…
    Pana nu o sa iesim in strada sa i calcam in picioare nu se va intampla nimic bun pt popor…si ei stiu asta…din pacate pt noi…
    Interesul lor este sa nu plateasca nimic…e fff simplu…restul e can can…

  18. În ’89 am dat jos o „dictatură”. Buuuun! Întreb: Este mai bine,acum,ca atunci? O sa vina timpul când o să vindem apartamentele că nu o să mai putem plati utilitățile,pentru că șarlatanii câte ne dau curentul,străinii,o să crească prețul până la limita de sus a suportabilității.Curent și gaze,produse de centrale respectiv extras din pământul nostru făcute de noi.Aici ne-au adus trădătorii in 30 de ani!Dacă prin absurd ne vede „dictatorul” râde și cu fundul de un „popor idiot”(curba lui Țuțea).Ne merităm soarta,măi,idioților!

  19. Pai nu o ardem noi ca suntem de dreapta? Asa e in capitalism ,totul se plateste si mai iei din cand in cand cate o placuta Suedeza peste bot . #Rezistati !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger