AcasăSOCIALPrimăria Capitalei intervine în criza apei calde din București. Termoenergetica reduce facturile!

Primăria Capitalei intervine în criza apei calde din București. Termoenergetica reduce facturile!

Vești bune de la Primăria Capitalei pentru bucureștenii rămași fără apă caldă în plină criză Covid-19, ca să nu mai pomenim de temperaturile caniculare din această perioadă a anului.

Promisiunea este că lipsurile la nivel de apă caldă vor aduce o scădere la calculul facturii pe luna lui Cuptor. În această primă zi din august, Termoenergetica a anunțat că va acorda „diminuări la factura lunii iulie, în zonele din sectoarele 2 şi 3, care au fost afectate de furnizarea apei calde de consum sub parametrii normali”.

Din câte au comunicat reprezentanții Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti (CMTEB), ”diminuările vor fi cuprinse între 16 şi 24 de procente şi vor fi calculate în funcție de perioada și orele de nefuncționare”.

Fără probleme la momentul de față

La această dată, nu mai sunt probleme când vine vorba de furnizarea apei calde în zonele în care au fost probleme. Făcând apel la cronologie, reprezentanții CMTEB amintesc locuitorilor Capitalei că ”Sectoarele 2 şi 3 au devenit o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării, după dispariția CET-ului Titan (aparținând Ministerului Economiei) în anul 2012”, susținând că ” în cazul în care există situații punctuale unde apa caldă se furnizează deficitar, acest lucru este cauzat de realizarea unor lucrări de reparații la conducte sau a celor pentru remedierea avariilor apărute în sistem”.

Ce spunea șeful CMTEB

Recent, directorul general al Termoenergetica București, Alexandru Burghiu, declara, în cadrul unei conferințe de presă, convocată chiar pe tema situația furnizării apei calde în sectoarele 2 şi 3 din Capitală, ce se va întâmpla din 6 august.

”În cursul zilei de vineri se va îmbunătăți funcționarea urmare a punerii în funcțiune a Magistralei III. La fel și pentru sectorul 2, pentru cele aproximativ 20 de puncte termice, unde se va îmbunătăți funcționarea tot mâine. Pe data de 6 august vom putea să trecem prin CET SUD, iar acest lucru înseamnă o altă cale de a ajunge în sectoarele 2 şi 3. În jurul datei de 15 august, CET -ul Sud va începe să funcționeze, ceea ce înseamnă funcţionare fără probleme. Zonele unde avem probleme sunt zonele Titan şi zona Pantelimon, Mihai Bravu unde alimentarea se făcea din CET Titan şi din CET-ul Pipera, care însă între timp nu mai sunt”, a susținut Burghiu.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger