AcasăSOCIALFactura uriașă la curent cu care s-a trezit un pensionar din Capitală!...

Factura uriașă la curent cu care s-a trezit un pensionar din Capitală! – VIDEO

Cum vor putea românii să-şi plătească factura la energie electrică în rate. Noile reguli de la ANRE

Încă un episod în ceea ce a ajuns să fie cunoscut în spațiul public drept ”scandalul facturilor umflate”. Tot mai mulți români ajung să se ia cu mâinile de cap când primesc factura la energie electrică sau la gaze. Situația a ajuns și în atenția autorităților, dar chiar și așa oamenii au de dat un test al răbdării până să afle ce s-a întâmplat în cazul lor, mai ales că de cele mai multe ori sunt sume care le depășesc posibilitățile financiare.

Mai nou, s-a aflat că un bătrân în vârstă de 94 de ani, din Capitală, a primit pe luna iulie o factură la electricitate pe care era trecută o sumă uriașă. De puțin peste 10.000 de lei, din câte a povestit fiul pensionarului, miercuri, într-o intervenție la Antena3.

Lesne de înțeles, fiul bătrânului a rămas uimit să vadă suma trecută pe factură, mai ales că, spune bărbatul, părintele său stă la două camere. Și nu ar avea cum să consume atât de mult curent. ”Mi-a dat factura de energie electrică (…) și am văzut o factură de regularizare de 10.611 lei. Chiar m-am mirat, având în vedere că tatăl meu stă într-un apartament de bloc, cu două camere, bloc construit în 1959. (…) Are frigiderul, un frigider din acesta modern, un televizor și câteva becuri cu led-uri. Ăștia sunt consumatorii de la tatăl meu”, a susținut fiul bărbatului, la postul TV amintit.

Cât plătise până de curând

Omul a mai explicat că tatăl său nu avea restanțe de plată. ”În general, (…) factura venea de plată cam 60-70 de lei. (…) Nu are niciun fel de restanță la plata facturilor și din cauza asta m-am mirat. (…) Tatăl meu nu a dat niciodată indexul autocitit, nici eu, am văzut că este pe factură un index autocitit”, a adăugat fiul pensionarului.

”Nu am avea bani să plătim această factură, deoarece este o sumă foarte mare”, a mărturisit fiul bătrânului.

Omul a cerut explicații furnizorului. ”Când am fost la furnizor mi s-a spus de la ghișeu că s-ar putea să fie o greșeală”, a mai precizat fiul pensionarului din Capitală.

Ce anunțase Cîțu despre facturile la energie

Cazul facturii remise pensionarului din Capitală a ajuns la urechile opiniei publice la doar o zi după ce premierul Florin Cîțu discutase cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, dar și cu reprezentanți ai ANRE, Transelectrica, OPCOM și Consiliului Concurenței.

”Ştiţi foarte bine că există o îngrijorare care se accentuează în spaţiul public în ceea ce priveşte preţurile la energie, în special pentru că vine sezonul de iarnă, plata facturilor, şi atunci trebuie să venim cu soluţii. Bineînţeles că soluţia asupra preţurilor nu poate să vină de la premier, trebuie să găsim soluţia împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona preţurile, asta să fie foarte clar”, a anunțat în primă fază șeful Guvernului.

Mai mult, premierul a declarat că trebuie ca oamenilor să li se explice de ce au crescut preţurile la energie. Totodată, Cîțu a lansat și un avertisment și a adus în discuție rolul ANPC-ului – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

”Am vorbit la începutul anului despre reforma companiilor de stat, pentru că această reformă a avut ca obiectiv eliminarea ineficienţelor. Eu, când am vorbit de reforma companiilor de stat am fost foarte clar: nu vreau ca ineficiențele să fie transferate asupra consumatorului.

Nu vreau să descoperim că o parte din creşterea facturii -şi de aceea am chemat şi ANPC-ul astăzi aici- o parte din creşterea facturii la consumatorul final este cauzată de transferul unor ineficienţe ale companiilor de stat către consumatorul final. Dacă aşa ceva se întâmplă, vom lua cele mai dure măsuri. Acesta este mesajul meu foarte clar. Nu vreau ca vreuna dintre companii, nicio companie să profite de această situaţie, să îşi umfle profiturile într-o situaţie conjuncturală”, a susținut Cîțu, la începutul întrevederii.

927 afisari

2 COMENTARII

  1. Tu proastelor! Lucrați la cele mai mari companii din lume austriece si franceze ca Engie si alti monstri mafioti sacrii in energie si sunteti atat de proaste si nu stiti sa cititi un ceas. De ce nu departajati consumatorul juridic de cel fizic. Si atunci nu mai ai asemenea frici ca un om consuma intre 100si 200de kW apx 200 ron odata rezolvata asta din soft dai spre verificare cel mai mare pret/consum, apoi compari citirea toantei cu poza ce o face la contuar si ai in timp real citirea reala daca sunteti atat de tampiti dar de renume in lume si nu puneti contuare inteligente sau credeti ca un apartament poate consuma curent de 10000 lei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger