AcasăSOCIALFactura la energie electrică a prea "mare"? Verificaţi cât consumă acest aparat...

Factura la energie electrică a prea „mare”? Verificaţi cât consumă acest aparat din casă, dacă îl aveţi! „Umflă” suma cu 5 lei/zi

Unele companii vand curent mai ieftin decat marii distribuitori

Preţul la energie electrică e plafonat, dar unii români se plâng în continuare că factura le vine prea „mare”. De vină ar putea fi un aparat din casă, care consuma prea mult.

Verificaţi-l, dacă aveţi, cât „umfla” suma un boiler electric.

Creşte factura cu 5 lei/zi

Foarte mulți români s-au gândit să aleagă un boiler electric pentru a nu mai avea probleme cu apa caldă. Tehnic vorbind, boilerul electric este un aparat de uz casnic folosit pentru a încălzi apa, pe baza de energie electrică.

Dacă luăm exemplu celui mai des întâlnit model, unul cu o capacitate de 50 de litri, vedem cum acesta consumă în medie 1,8 kW/oră. Astfel, la un cost de 1,3 lei pe kW, funcționarea boilerului se va apropia de 5 lei pe zi, mai exact 4,68 lei pe zi.

Ce boiler electric trebuie să alegeţi?

Pentru a reduce factura de energie, este recomandat să alegeți un boiler electric cu funcție de control al temperaturi. Un sfat util ar fi să închideți robinetul atunci când nu utilizați apa, fie că este vorba de duș sau chiuvetă.

O alternativă eficientă este reprezentată de boilerele termoelectrice, care utilizează atât energie electrică, cât și agent termic din centrala termică pentru a menține o temperatură constantă.

author avatar
Andrei Ștefan