AcasăSOCIALFaci lecţii cu copilul în şcoala online şi primeşti 75% din salariul...

Faci lecţii cu copilul în şcoala online şi primeşti 75% din salariul brut! Iată ce criterii trebuie să îndeplineşti!

scoala-onlineFaci lecţii cu copilul în şcoala online şi primeşti 75% din salariu brut! Iată ce criterii trebuie să îndeplineşti!

Florin Cîțu le-a transmis o veste bună părinţilor care sunt nevoiţi să stea acasă, pentru şcoala online a elevilor: și în anul școlar 2021-2022 se aplică măsura acordării a 75% din salariul brut. Pe de altă parte, deja 17.600 de elevi și preșcolari fac școală online după ce în clasele sau grupele lor au fost confirmate cazuri de Covid.

De altfel, elevii din 13 localități care vineri aveau incidența de peste 6 la mie fac școala online, conform regulilor stabilite de ordinul comun ministerul Sănătății – ministerul Educației.

Cine poate beneficia de Lege?

Eu am spus că ne dorim prezență fizică și voi face totul pentru a avea prezența fizică în anul 2021-2022.

Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar părinții vor trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar – era o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era”, a declarat Florin Cîțu, marți, precizând că există resurse bugetare pentru susținerea unei astfel de măsuri.

Un părinte angajat la stat sau la privat poate beneficia de o indemnizație de 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie, pentru perioada în care rămâne acasă cu copilul pentru că școlile sau grădinițele au fost închise.

Un părinte poate primi zile libere plătite numai dacă celelălat părinte nu beneficiază deja de acest drept. Măsura s-a aplicat și în cazul familiilor monoparentale. Pot solicita acest drept părinții copiilor cu vârste de până la 12 ani, înscriși în sistemul de învățământ, sau părinții copiilor cu dizabilități care au vârsta de până la 26 de ani.

Legea s-a aplicat şi anul trecut

Facilitatea acordării indemnizației de 75% din salariu părintelui care stă acasă în perioada în care grădinițele și școlile sunt închise a fost în vigoare până pe 30 iunie 2021.

Dreptul părinților de a beneficia de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice cu prezență efectivă a copiilor în școli, grădinițe și creșe, ca urmare a răspândirii noului coronavirus, era stabilit prin OUG 147/2020, modificată prin OUG 182/2020.

author avatar
Andrei Ștefan
654 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger