AcasăSOCIALExplozie puternică într-un bloc din Lugoj. Un om rănit, zeci de locuințe...

Explozie puternică într-un bloc din Lugoj. Un om rănit, zeci de locuințe afectate – VIDEO

Pompierii au fost în alertă, marți dimineață, 28 noiembrie, după ce au fost anunțați despre producerea unei explozii într-un bloc din Lugoj, judeţul Timiş. La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale salvatorilor.

Din primele informații, explozia – care nu a fost urmată de incendiu – s-a produs la etajul al treilea al unui bloc. E vorba despre un bloc de garsoniere din Lugoj, aflat pe strada Vişinilor.

În urma deflagrației, 12 persoane s-au autoevacuat. Iar un bărbat a fost evacuat de pompieri având arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, potrivit news.ro.

Care ar fi fost cauza exploziei

Se pare că ar fi fost vorba despre o explozie provocată de o acumulare de gaz. La fața locului au intervenit pompierii, dar și mai multe ambulanțe. „În data de 28.11.2023, la ora 08:30, am fost anunţaţi prin apel SNUAU 112 despre o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vişinilor în municipiul Lugoj.

A fost alertat de urgenţă Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi la faţa locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenţie si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SAJ şi un microbuz de transport persoane din cadrul Detaşamentului 2 Timişoara. Facem precizarea ca explozia nu a fost urmată de incendiu”, a precizat ISU Timiş.

Un bărbat a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

În urma exploziei, 12 persoane au ieșit singure din bloc, reușind, așadar, să se autoevacueze. O persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar un bărbat a fost evacuat de pompieri, având arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, potrivit aceleiași surse. Bărbatul a fost transportat la spital conştient.

Peste 20 de garsoniere avariate

Deflagrația a produs și pagube materiale semnificative. La o primă evaluare, suflul exploziei a afectat peste 20 de garsoniere din blocul respectiv.

„Din primele informaţii, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. În continuare se efectuează acţiuni de căutare-salvare în imobil”, a mai transmis ISU Timiş.

author avatar
Andrei Coman
121 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri