AcasăSOCIALExplozie puternică în Buzău/O familie a rămas fără casă în urma nenorocirii

Explozie puternică în Buzău/O familie a rămas fără casă în urma nenorocirii

(sursa foto: Facebook)

A fost alertă în rândul pompierilor și al localnicilor, după un incident ce a trimis în grija medicilor mai multe persoane, ca urmare a producerii unei explozii, urmată de un incendiu, în Buzău.

Explozie puternică în Buzău – o familie formată din patru adulți și trei copii a rămas fără casă, potrivit stirileprotv.ro.

În urma incidentului, un bărbat de 34 de ani și o femeie de 50 de ani sunt grav răniți. Aceștia au arsuri pe mare parte din corp.

Potrivit sursei citate, martorii spun că dezastrul s-ar fi produs în timp ce membrii familiei încercau să transfere gaz dintr-o butelie în alta.

Vecin: Am văzut că e foc și am intervenit cu ce-am putut

La momentul la care au ajuns pompierii la fața locului, casa era cuprinsă de flăcări puternice. Intervenția pompierilor a fost una dificilă. Și vecinii familiei au intervenit în încercarea de a stinge focul cu ce au avut la îndemână.

„Am văzut că e foc și am intervenit cu ce-am putut. Un furtun. Noroc că-l aveam legat la instalația de apă” – a povestit un vecin.

Una dintre victime, dusă direct în sala de operații

În timp ce doi bărbați au reușit să iasă singuri din locuință, un copil de 7 ani și două femei au avut nevoie de ajutor de la pompieri pentru a ieși din casă.

„Trei victime, dintre care un copil de șapte ani pe care le-am evacuat din locuință cu arsuri și intoxicații cu fum” – a precizat Ionuț Cășaru, reprezentant ISU Buzău.

Toți cei cinci membri ai familiei au ajuns la spitalul județean, tânărul de 34 de ani fiind dus direct în sala de operație, având arsuri pe 65% din corp. Alte două persoane care au suferit arsuri au rămas internate, fiind în grija cadrelor medicale.

„O pacientă în vârstă de 50 de ani care va urma și ea să fie dusă în blocul operator și mai este încă un pacient în vârstă de 56 de ani care a suferit arsuri la nivelul toracelui posterior și a mâinilor” – a precizat Ștefania Manolescu, director medical SJU Buzău.

Potrivit medicilor, copilul de șapte ani și cealaltă femeie – care au inhalat fum – sunt în afara oricărui pericol.

Din casa afectată de această nenorocire au fost scoase mai multe butelii de aragaz și una de GPL auto. Potrivit pompierilor, cauza incendiului a fost o scânteie mecanică produsă în timpul unor lucrări.

 

author avatar
Andrei Coman