AcasăSOCIALExplozie la un spital din Ploiești. O pacientă a suferit arsuri

Explozie la un spital din Ploiești. O pacientă a suferit arsuri

sursa foto: gds.ro

Mobilizare în rândul salvatorilor prahoveni, după ce au fost anunțați, luni, 26 februarie, despre producerea unei explozii într-un salon al unei unități spitalicești din Ploiești.

Deflagrația nu a fost urmată de incendiu, dar chiar și așa consecințele sunt grave. Și asta pentru că, din primele informații, o femeie – pacientă aflată în comă la momentul deflagrației – a suferit arsuri.

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, luni după-amiază, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, o pacientă suferind arsuri grave, informează Agerpres.

Victima a suferit arsuri şi la nivelul căilor aeriene

Din datele anunțate de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, explozia s-a produs într-un salon, iar o pacientă de aproximativ 80 de ani a suferit arsuri.

„Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti”, precizează sursa citată.

În primă fază, ISU a informat că victima are arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală.

Ar mai fi de precizat faptul că la faţa locului s-au deplasat ambulanţa de terapie intensivă mobilă, trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Deocamdată nu se știe exact ce anume a cauzat explozia. Urmează să se stabilească, în perioada următoare, împrejurările care au dus la producerea deflagraţiei.

author avatar
Andrei Coman
158 afisari
Zenville