AcasăSOCIALExplozie la un depozit de artificii din Zărnești. O persoană a murit,...

Explozie la un depozit de artificii din Zărnești. O persoană a murit, alte două au fost rănite -VIDEO

explozieExplozie la un depozit de artificii din Zărnești. O persoană a murit, alte două au fost rănite -VIDEO

O explozie puternică s-a produs miercuri seara la un depozit din Zărnești, acolo unde se produc bombe, proiectile militare, grenade dar și elemente pirotehnice precum artificii. O persoană a murit în urma deflagrației, iar două au fost rănite, a anunțat ISU Brașov.

Depozitul privat de artificii se afla pe platforma Uzinei Tehnice Tohan din Zărnești, județul Brașov. Deflagrația a avut loc în jurul orei 20:50, transmit autoritățile brașovene.

Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, în vârstă de 29 de ani. Victima era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson Srl urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului.

Fumul gros a speriat localnicii

ISU Brașov a alocat 4 autospeciale cu apă și spumă, o autocistera 10.000 de litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic. Au fost alertare și serviciile voluntare pentru situații de urgență Râșnov, Bran, Cristian și Vulcan.

De teama unor explozii și mai puternice, mai mulți localnici și-au luat copiii și au părăsit zonele adiacente în care locuiau. Din fericire, degajările de fum nu au fost în cantitate însemnată și nu sunt toxice pentru populație, potrivit Ministerului Economiei.

author avatar
Andreea Vlad