AcasăSOCIALExplozie la Aerostar Bacău - trei oameni au ajuns în grija medicilor...

Explozie la Aerostar Bacău – trei oameni au ajuns în grija medicilor – VIDEO

(sursa foto: Facebook)

Două persoane au fost duse la Spitalul Județean de Urgență Bacău, marți, 23 noiembrie, după ce au avut de suferit de pe urma unei explozii ce a avut loc la societatea Aerostar Bacău. De asemenea, un tânăr în vârstă de 18 ani a ajuns în grija cadrelor medicale ajunse de urgență la locul incidentului, după ce a suferit un atac de panică.

Cele două victime care au suferit arsuri au primit primele îngrijiri de la salvatorii de la Ambulanță, înainte de a fi duse la spital.

„La ora 12:25 am primit un apel prin intermediul 112 că este o explozie la Aerostar. A fost pentru o singură victimă inițial, a fost trimis echipajul cu medic imediat. Acolo s-a constatat că mai este o victimă.

Au fost două persoane care prezentau arsuri de gradul 1, 2 și 3 pe față, membru inferior drept, membru inferior stâng, conștienți, care au fost transportați la spital, și o a treia persoană de 18 ani (…) care a prezentat un atac de panică și care a rămas la locul solicitării” a declarat Aura Crețu, manager al Serviciului de Ambulanță Bacău, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Cauzele care au dus la producerea acestui incident urmează să fie stabilite în cadrul unor verificări.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a oferit câteva precizări, pentru presa locală, pe marginea acestui incident. „A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut managerul companiei, citat de Ziarul de Bacău.

Patru oameni au murit în urma unei explozii la Uzina Mecanică Băbeni

O anchetă este în derulare și în cazul exploziei ce s-a produs săptămâna trecută, la Uzina Mecanică Băbeni. Patru oameni și-au pierdut viața în urma deflagrației, iar alte trei persoane au fost rănite.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 18 noiembrie 2021, o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane și rănirea altor 3 persoane”, au transmis, zilele trecute, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, într-un comunicat.

La locul producerii exploziei din Vâlcea a mers o echipă complexă, pentru a face cercetări.