AcasăSOCIALExplozie într-un bloc din Cluj-Napoca. Mai mulți oameni au fost duși la...

Explozie într-un bloc din Cluj-Napoca. Mai mulți oameni au fost duși la spital, inclusiv un copilaș – VIDEO

(sursa foto: captură video)

Pompierii și echipajele medicale de la ambulanță au intervenit, marți dimineață, în ajutorul mai multor persoane, după ce într-un apartament situat în orașul Cluj-Napoca s-a produs o deflagrație. Explozia nu a fost urmată de incendiu. În primă fază, trei adulți și un copil au fost transportați la spital.

Apelul care a dus la mobilizarea salvatorilor a venit marți dimineață, înainte de ivirea zorilor, iar la adresa unde se află blocul au ajuns mai multe echipaje de pompieri și de ambulanță.

Salvatorii au intervenit cu mai multe echipaje

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la o explozie produsă la centrala unui apartament situat pe strada Aurel Vlaicu. Apelul de urgență a venit în jurul orei 03:40, iar pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale, un echipaj de terapie intensivă mobilă și unul SMURD.

De asemenea, în sprijin au venit două ambulanțe SAJ”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Un copil și mai mulți adulți, transportați la spital

Odată ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că deflagrația nu a fost urmată de incendiu. Un copil, dar și două femei și un bărbat au fost preluați de echipajele medicale și duși la spital. Din primele informații, cei patru nu aveau răni grave, dar se pare că s-au speriat tare în urma acestui incident.

Echipajele medicale au transportat la spital un bărbat de aproximativ 80 de ani, două femei de 78 și 35 de ani, respectiv un copil de aproximativ un an. Din fericire, cu toții prezentau răni superficiale, suferind de asemenea atac de panică. Ulterior, la spital a fost transportat un alt bărbat, care a însoțit copilul”, potrivit precizărilor reprezentanților ISU Cluj, citați de monitorulcj.ro.

Au fost și pagube materiale

Deflagrația a produs și pagube materiale, atât la apartamentul în care a avut loc explozia, cât și la nivelul mai multor autoturisme parcate lângă blocul respectiv. „Explozia a afectat apartamentul în care s-a produs, însă pagube minore s-au înregistrat și la apartamentele de la etajul superior. Totodată, la o prima evaluare, cinci autovehicule parcate lângă bloc sunt parțial afectate de resturile căzute de pe urma exploziei”, conform ISU.

Urmează ca specialiștii să facă cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza care a dus la producerea exploziei din apartamentul aflat în blocul de pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Cluj-Napoca.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger