AcasăSOCIALEvaluarea Națională 2021, română. Subiectele și baremul, publicate de Ministerul Educației. Câți...

Evaluarea Națională 2021, română. Subiectele și baremul, publicate de Ministerul Educației. Câți elevi NU s-au prezentat la examen în Capitală!

Evaluarea Națională 2021, română. Subiectele și baremul, publicate de Ministerul Educației. Câți elevi NU s-au prezentat la examen în Capitală! (sursa foto: portalinvatamant.ro)

Evaluare Națională 2021. Absolvenții claselor a VIII-a din București și din țară – care au susținut, în dimineața zilei de marți, 22 iunie, prima testare scrisă din cadrul examenului – pot vedea care este baremul de corectare la proba de la limba și literatura română.

Totul, având în vedere faptul că Ministerul Educației a publicat, la ora 15, pe pagina subiecte.edu.ro, atât subiectele, cât și baremul de evaluare și de notare de la proba la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale 2021 pentru clasa a VIII-a. VEZI AICI.

Mai mult, s-a aflat, de această dată din direcția Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cum au stat lucrurile în privința primei probe scrise din cadrul Evaluării Naționale. ”La proba scrisă de Limbă și literatură română în Municipiul București au fost prezenți 11815 candidați, iar 190 nu s-au prezentat la examen. Un candidat a fost eliminat cu nota 1”, se precizează într-un comunicat remis din direcția IȘMB.

Urmează matematica

După ce au dat piept cu proba la română și au încercat să rezolve cum au putut ei mai bine subiectele, elevii vor reveni în sălile de examen – de această dată joi, 24 iunie – pentru a înfrunta cerințele de la proba de matematică.

Elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor da vineri, 25 iunie, proba la limba și literatura maternă.

Când vor fi afișate primele rezultate

Din calendarul comunicat de Ministerul Educației, cu privire la Evașuarea Națională 2021 la clasa a VIII-a, reiese că primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen.

Urmează intervalul în care elevii nemulțumiți de note le pot contesta. ”Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, au precizat reprezentanții Ministerului condus de către Sorin Cîmpeanu.

După analizarea și soluționarea contestațiilor, se vor afișa rezultatele finale. Acest lucru se va întâmpla sâmbătă, pe 4 iulie.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger