AcasăSOCIALEVALUAREA NAȚIONALĂ 2021 la clasa a VIII-a continuă. Elevii dau proba la...

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021 la clasa a VIII-a continuă. Elevii dau proba la matematică

evaluareEvaluarea Națională pentru clasa a VI-a se amână din nou. Când se va desfășura

Se anunță o nouă zi cu emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a din Capitală și din țară, înscriși pentru a susține Evaluarea Națională 2021. Care, pe lângă stresul examenului, mai au de înfruntat și o zi în care va fi foarte cald, în majoritatea zonelor țării.

În dimineața zilei de joi, 24 iunie, elevii dau piept cu matematica, care pentru mulți dintre candidații la Evaluarea Națională reprezintă cea mai grea dintre probele din cadrul acestui examen.

Iar vineri, 25 iunie, este programată proba la limba și literatura maternă, pe care o vor susține de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Proba scrisă la matematică vine după cea la limba și literatura română, testare pe care elevii care participă în acest an la Evaluarea Națională au susținut-o pe 22 iunie. ”La proba scrisă de Limbă și literatură română în Municipiul București au fost prezenți 11815 candidați, iar 190 nu s-au prezentat la examen. Un candidat a fost eliminat cu nota 1”, din câte s-a comunicat din direcția Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Din câte au precizat reprezentanții Ministerului Educației în ajunul începerii acestei perioade de examinare, 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, au fost înscriși la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021), care se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

Când se anunță primele rezultate

Conform calendarului anunțat de ministerul condus de către Sorin Cîmpeanu, primele rezultate la Evaluarea Națională 2021 la clasa a VIII-a vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen.

Urmează o perioadă destinată depunerii și soluționării contestațiilor, pe care elevii nemulțumiți de note le pot formula. ”Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, se precizează în comunicatul Ministerului Educației.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger