AcasăSOCIALEvaluarea Națională 2020. Subiecte și bareme la română. Calculează-ți nota!

Evaluarea Națională 2020. Subiecte și bareme la română. Calculează-ți nota!

Evaluarea Națională 2020 a început, luni, 15 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Copiii care au rezolvat cât au putut de bine subiectele la prima probă de la Evaluarea Națională 2020, dar și profesorii și părinții acestora pot evalua nota pe care o pot obține absolvenții claselor a VIII-a din București și din țară la examenul de la română. Totul, după ce Ministerul Educației a publicat, în cursul după-amiezii, subiectele și baremele la limba și literatura română.

Aceste subiecte și bareme au fost făcute publice pe site-ul Ministerului Educației, la secțiunea special dedicată Evaluării Naționale. VEZI AICI.

Astfel, copiii au aflat că sinonimele cerute pentru cuvintele subliniate în textul primit la subiectul I – Sorin Titel – Zborul – erau notate cu 4 puncte, la fel ca și formularea, în câte un enunț, a două idei principale/secundare din textul respectiv.

Elevii au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului dat, subiect notat cu 16 puncte.

La subiectul II, redactarea unei naraţiuni de 150 – 300 de cuvinte, în care candidatul avea de prezentat o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate era notată cu 12 puncte.

Urmează proba la matematică

Timpul destinat rezolvării subiectelor a fost de două ore. Evaluarea Națională 2020 continuă miercuri, 17 iunie, cu proba la matematică. Primele rezultate de la Evaluarea Națională vor fi comunicate luni, 22 iunie.

Din câte arată cifrele făcute publice de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), 172.482 de elevi s-au înscris la Evaluarea Națională 2020. După cum se știe, până să intre în sălile de clasă, elevii sunt supuși unui triaj epidemiologic, dată fiind situația provocată de noul coronavirus.

Elevii care au avut temperatura peste 37, 3 grade sau care au fost confirmați cu noul coronavirus vor susține probele Evaluării Naționale într-o sesiune specială. DETALII AICI.

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației și Cercetării-România