AcasăSOCIALEvaluarea Națională 2020, sesiunea specială: Elevii înfruntă azi proba la MATEMATICĂ

Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială: Elevii înfruntă azi proba la MATEMATICĂ

Sesiunea specială din cadrul Evaluării Naționale 2020 continuă, marți, cu a doua probă scrisă – una „de foc” pentru mulți dintre elevi – cea la matematică.

Cei peste 200 de elevi înscriși la această probă – desfășurată în condiții speciale, pe fondul problemelor provocate de noul coronavirus – au avut de trecut, în primă fază, „testul termometrului”, la intrarea în centrele de examinare în care se susține sesiunea specială a Evaluării Naționale. Regula spune că elevii nu trebuie să aibă o temperatură peste 37,3 grade Celsius, pentru a le fi permis accesul în sălile de clasă pregătite pentru susținerea examenului de marți.

Două ore pentru a rezolva exercițiile și problemele

La fel cum s-a întâmplat și luni, când s-a dat testarea la română, și proba la matematică a început la ora 9.00. Iar absolvenții claselor a VIII-a au la dispoziție două ore pentru a rezolva, cum știu ei mai bine, subiectele de pe foile de examen.

Miercuri, 1 iulie, absolvenții claselor a VIII-a aparținând minorităților naționale vor reveni în sălile de clasă, pentru a susține proba la limba şi literatura maternă.

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială, vor fi anunțate joi. Urmează perioada destinată depunerii și soluționării contestațiilor, pentru ca rezultatele finale ale elevilor care au dat Evaluarea Națională în cadrul acestei etape speciale să fie afișate sâmbătă, 4 iulie.

Cine participă la această etapă specială

Sesiunea specială a Evaluării Naționale este destinată elevilor aflați în izolare/confirmați cu noul coronavirus. „La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni”, din câte a transmis, săptămânile trecute, Ministerul Educației.

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Miercuri, 1 iulie, absolvenții claselor a VIII-a aparținând minorităților naționale vor reveni în sălile de clasă, pentru a susține proba la „limba şi literatura maternă”.” Constituția României Art. 13 – Limba oficială
    În România, limba oficială este limba română.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger