AcasăSOCIALEVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 - Sesiune specială. REZULTATE Evaluarea Națională. Notele afișate pe...

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 – Sesiune specială. REZULTATE Evaluarea Națională. Notele afișate pe edu.ro

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020. Astăzi se vor afișa primele rezultate ale sesiunii speciale a examenului de Evaluare Națională, dedicată absolvenților de clasa a opta care nu au putut participa la prima sesiune din cauza epidemiei de COVID.

Potrivit calendarului de desfășurare a sesiunii speciale publicat de Ministerul Educației, primele rezultate vor fi afișate joi, până la ora 12.00. La fel ca la sesiune de drept, rezultatele se vor afișa în format anonimizat.

Contestațiile pot fi depuse tot joi, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale la Evaluarea Națională – sesiunea specială vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Prima probă a examenului, la Limba și literatura română, la care s-au prezentat 170 de elevi, a avut loc luni, iar marți și miercuri au fost organizate probele la Matematică și la Limba și literatura maternă. La sesiunea normală a Evaluării Naționale 76.2% dintre candidați au obținut medii peste 5.

Încep înscrierile pentru admiterea în liceu

Completarea opţiunilor elevilor în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu începe joi, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei. Conform MEC, în intervalul 2 – 8 iulie, se vor completa opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţi şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.

Pe 8 iulie are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/ al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică centralizată.

Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. În perioada 13 – 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

author avatar
Andreea Vlad
102 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri