AcasăSOCIALEvaluarea Națională 2020. Ministrul Educației, precizări importante. La ce oră trebuie să...

Evaluarea Națională 2020. Ministrul Educației, precizări importante. La ce oră trebuie să fie elevii în săli

Evaluarea Națională 2020. Peste 170.000 de elevi din toată țara intră, de mâine dimineață, în focurile examenelor de la Evaluarea Națională.

Ministrul Educației Monica Anisie a precizat că toți candidații vor trece prin triajul epidemiologic. Astfel că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră, iar cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși acasă. Pentru ei, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță.

Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, transmite News.ro. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.

Anisie a precizat că fiecare unitate de învăţământ a stabilit un grafic astfel încât să nu se creeze aglomeraţie la porţile şcolilor, la poarta unităţilor se vor afla cadre medicale care vor evalua elevii.

Ministrul Educației a anunţat de asemenea că, spre deosebire de anul trecut, lucrările nu vor fi evaluate în acelaşi în judeţ în care elevii au dat examenul, ci în alte judeţe, acest lucru fiind valabil şi pentru lucrările elevilor care vor susţine Evaluarea Naţională în Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad
112 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri