AcasăSOCIALEVALUARE NAȚIONALĂ clasa a II-a. Elevii dau proba la matematică

EVALUARE NAȚIONALĂ clasa a II-a. Elevii dau proba la matematică

EVALUARE NAȚIONALĂ clasa a II-a. Elevii dau, joi, proba la matematică (sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România)

Continuă Evaluarea Națională pentru elevii din clasa a II-a. Așadar, încă o zi importantă pentru micii școlari. 

Joi, 27 mai, copiii dau proba la matematică. Drept urmare, elevii sunt așteptați din nou în bănci, pentru a rezolva subiectele din proba la matematică, din cadrul celor prevăzute de Evaluarea Națională pentru clasa a II-a.

Încă din ajunul zilei în care a început Evaluarea Națională din acest an, Ministerul Educației a transmis că ”toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ”.

Vineri, pe 28 mai, elevii din rândul minorităților naționale vor da proba de limbă română (scris și citit).

Vă amintim că s-a stabilit ca evaluările să aibă loc, de regulă, în sălile în care elevii învață. ”Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Rezultatele nu se trec în catalog

În cazul copiilor din clasa a II-a s-a transmis că elevii au la dispoziție 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea Națională. Testele vor fi apoi evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva instituție școlară. Rezultatele pe care le obține fiecare elev nu vor fi afișate sau comunicate public și nici nu se vor trece în catalogul clasei.

În schimb, s-a anunțat de la nivelul Ministerului condus de către Sorin Cîmpeanu faptul că ”rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”.