AcasăSOCIALEVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Zi „de foc”. Elevii dau proba la matematică

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Zi „de foc”. Elevii dau proba la matematică

elev

Evaluarea Națională 2022 continuă, joi, 16 iunie, cu proba scrisă la matematică, pe care nu sunt puțini elevii care o consideră a fi cea mai dificilă din cadrul examenului de la final de clasa a VIII-a.

După ce marți au intrat în sălile de examen pentru a susține proba scrisă la limba și literatura română, absolvenții de clasa a VIII-a din Capitală și din țară revin în bănci pentru a da proba la matematică. Vineri, 17 iunie, este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației.

După proba de marți, 14 iunie, cea la limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale 2022, Ministerul a anunțat că „au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe.

Au absentat 6.668 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)”.

Când vor fi afișate primele rezultate la Evaluarea Națională

După ce se vor fi încheiat probele din cadrul Evaluării Naționale 2022, iar lucrările candidaților vor fi corectate, elevii vor afla ce note au luat. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00.

Elevii nemulțumiți de note pot face contestație, pentru a cere recorectarea unei lucrări.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, din câte s-a anunțat într-un comunicat al Ministerului Educației.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 30 iunie.

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger