AcasăSOCIALEvaluare Națională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă scrisă,...

Evaluare Națională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă scrisă, cea de limbă și comunicare

Evaluare Națională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă scrisă, cea de limbă și comunicare (sursa foto:. Facebook)

Se anunță o perioadă cu emoții pentru o parte a elevilor de școală generală, care vor intra în clase pentru a le fi evaluate cunoștințele. Este vorba despre evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a din anul școlar 2020 – 2021, care încep miercuri, 12 mai, din câte a anunțat Ministerul Educației.

Primii care vor susține această testare vor fi elevii de clasa a VI-a, care vor începe, miercuri, cu proba scrisă, cea de limbă și comunicare. Joi, 13 mai, vine rândul următoarei probe, cea la matematică și științele naturii, conform informațiilor venite din direcția instituției conduse de către Sorin Cîmpeanu.

”Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar”, susțin oficialii Ministerului, într-un comunicat.

Urmează elevii claselor a IV-a și a II-a

Urmează evaluarea cunoștințelor elevilor de clasa a IV-a, care va începe pe 18 mai, cu proba la limba română, urmată de cea la matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai).
De asemenea, Ministerul Educației a anunțat că ”probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai.

Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 28 mai”.

Minister: Toate probele se desfășoară cu prezență fizică

”Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ”, s-a anunțat în comunicatul Ministerului Educației. La nivel organizatoric, s-a stabilit că elevii vor susține, de regulă, evaluările în sălile de clasă unde învață de obicei.

Elevii claselor a II-a vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva fiecare test, în timp ce colegii lor mai mari, cei de clasa a IV-a și, respectiv, a VI-a, câte 60 de minute.

Cine evaluează testele

”Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test”, iar rezultatele copiilor nu vor fi nici afișate, individual, sau comunicate public și nici trecute în catalog.

Ci ”vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger