AcasăSOCIALEvaluare Națională 2021. Câți elevi sunt înscriși. Ce a anunțat ministrul Educației

Evaluare Națională 2021. Câți elevi sunt înscriși. Ce a anunțat ministrul Educației

Evaluare Națională 2021. Câți elevi sunt înscriși. Ce a anunțat ministrul Educației

Cu aproape o săptămână înainte ca absolvenții de gimnaziu să intre ”în focul” probelor de examen, s-a aflat cum arată datele actualizate cu privire la numărul elevilor înscriși pentru a susține Evaluarea Națională.

Precizări în acest sens au venit chiar de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Pentru Evaluarea naţională sunt înscrişi peste 131.000 de elevi din cei 147.660 de elevi. Deci aproape 90% sunt înscrişi pentru Evaluarea naţională. În urma ultimelor verificări au fost eliminaţi acei elevi care, din păcate, nu au putut să îşi încheie situaţia şcolară. Nu au fost cazuri multe, din fericire.

Sunt peste 131.000 de elevi la momentul la care vorbim. Am înţeles că mai sunt verificări în încă patru judeţe. Se vor finaliza în cursul zilei de astăzi (miercuri -n.n)”, a anunțat ministrul Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Ghid informativ pentru copii și părinți

Recent, Ministerul Educației a făcut public un ghid informativ, adresat atât elevilor care vor susține evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a, în acest an școlar, cât și părinților acestora. ”Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (informații de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe”, au transmis reprezentanții instituției.

Vă amintim că, potrivit calendarului anunțat de Minister, Evaluarea Națională 2021 la clasa a VIII-a va începe pe 22 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger