AcasăSOCIALEVALUARE NAȚIONALĂ 2021. Au fost depuse peste 20.000 de contestații. Câte dintre...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021. Au fost depuse peste 20.000 de contestații. Câte dintre ele în Capitală

Când au văzut ce note au obținut la probele scrise din cadrul Evaluării Naționale 2021 (EN VIII 2021), recent făcute publice, unii dintre absolvenții clasei a VIII-a nu au fost mulțumiți de rezultate.

Așa că s-au grăbit să folosească varianta pe care o au la dispoziție – aceea de a face contestație. În speranța – firească, până la urmă – că după reevaluarea lucrării vor primi o notă mai mare.

Iar din câte arată cifrele anunțate joi, 1 iulie, de Ministerul Educației, nu au fost deloc puțini cei care au formulat astfel de cereri. În total, în perioada în care s-a putut face acest lucru (VEZI AICI), au fost înregistrate 20.268 de contestații. Cu câteva mii mai multe față de anul trecut. Când, arată statistica transmisă public de minister, au fost (doar) 15.275.

Și tot din informarea transmisă din direcția instituției în fruntea căreia se află Sorin Cîmpeanu aflăm cum au stat lucrurile, în funcție de probe scrise/discipline. Și anume că la română au fost cele mai multe nemulțumiri în privința notelor. Iată cifrele anunțate de Ministerul Educației:

  • Limba și literatura română – 11.302 contestații
  • Matematică – 8.803 contestații
  • Limba și literatura maternă – 163 de contestații.

Unde au fost înregistrate cele mai multe contestații

Și tot din statistica oficială aflăm că Bucureștiul conduce când vine vorba de un clasament al celor mai multe contestații depuse. Și anume că situația stă astfel:

  • București (3.513 contestații)
  • județul Iași (1.127 de contestații),
  • județul Constanța (1.070 de contestații)
  • județul Dolj (1.025 de contestații)
  • județul Argeș (867 de contestații).

Județele cu cele mai puține cereri de reevaluare a lucrărilor

La polul opus, situația arată în felul următor: ”un număr redus de solicitări de reevaluare a lucrărilor s-a consemnat în județele Mehedinți (90), Caraș-Severin (105) și Covasna (124)”, potrivit informării venite de la Ministerul Educației.

După ce va fi parcursă și etapa de soluționare a contestațiilor, vor fi afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021. Acest lucru se va întâmpla în ultima zi a acestei săptămâni, respectiv duminică, 4 iulie.

author avatar
Cristina Stefan
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger