AcasăSOCIALEuropa ne vrea vegani. Restaurantele vor fi obligate să schimbe meniurile

Europa ne vrea vegani. Restaurantele vor fi obligate să schimbe meniurile

A început războiul împotriva omnivorilor din UE

Comisia Europeană a înregistrat, săptămâna trecută, inițiativa cetățenească europeană pentru mâncarea vegană, care va urma să fie supusă dezbaterii și aprobării. Aceasta prevede obligativitatea operatorilor care vând alimente și băuturi să pună la dispoziție și o alternativă vegană, contribuind , astfel, la conștientizarea colectivă cu privire la drepturile animalelor.

restaurantOrganizatorii inițiativei cetățenești europene pentru mâncarea vegană, depusă și înregistrată la Comisia Europeană, solicită adoptarea unui act juridic prin care să li se ceară spațiilor private și publice care vând alimente și băuturi în Europa să pună la dispoziție și o alternativă vegană. Ei susțin că o astfel de măsură ar răspunde conștientizării colective emergente cu privire la drepturile animalelor și ar contribui la combaterea crizei climatice prin creșterea consumului de alimente pe bază de plante și ar reduce costul alimentelor. Întrucât propunerea de inițiativă cetățenească europeană a îndeplinit condițiile formale, Comisia Europeană a considerat că aceasta este admisibilă din punct de vedere juridic.

După înregistrare, organizatorii au la dispoziție șase luni pentru a începe colectarea semnăturilor. Dacă, în termen de un an de la începutul perioadei de colectare, o inițiativă cetățenească europeană primește un milion de declarații de susținere din cel puțin șapte state membre, Comisia Europeană va trebui să reacționeze. Mai concret, va trebui fie să dea curs solicitării, fie să o respingă, cu obligația de a-și argumenta decizia. Având în vedere campania agresivă împotriva zootehniei și a poluării produse de creșterea vitelor, precum și pentru reducerea consumului de carne din alimentație, este foarte probabil ca milionul de semnături să fie strâns foarte repede, punând în mișcare o nouă directivă europeană.

Drepturile animalelor

Inițiativa cetățenilor UE pentru mâncare vegană este adresată veganilor și celor care respectă dreptul la o alternativă vegană și, de asemenea, celor care vor să ia măsuri pentru schimbările climatice, oferind mai ușor alimente pe bază de plante consumatorilor din UE în viața lor de zi cu zi, susțin organizatorii inițiativei.

”Dieta vegană fără cruzime nu implică exploatarea și uciderea animalelor, răspunzând la conștientizarea colectivă în curs de dezvoltare a drepturilor animalelor. În plus, dieta vegană schimbă teritoriul în alegerea activităților de producție și angajare, structuri și logistică cu mai puțină poluare. Inițiativa cetățenească solicită introducerea, prin lege, a alternativei vegane în vânzarea de alimente și băuturi către publicul din Europa, cu speranța ca participarea cetățenilor europeni să ducă la aprobarea unei legi UE cu mari beneficii pentru planetă, adică în atenuarea crizei climatice, dispariția speciilor sălbatice, defrișările, utilizarea mai bună a terenurilor, apărarea vieții marine, risipa alimentară și malnutriția”, se arată în documentul înregistrat la Comisia Europeană.

Se reduc costurile

Renunțarea la carne ar contribui la reducerea costului hranei în termeni economici, a poluării, dar și a suferinței animalelor, susțin organizatorii inițiativei cetățenești. ”Mâncarea vegană durabilă este mai ieftină, cu legume proaspete de sezon, și multe aspecte logistice sunt simplificate în ceea ce privește producția, depozitarea și transportul, economisind nu numai energie, ci și resurse umane și logistice. Putem spune că un mediu mai puțin poluat este mai sănătos, deci efectul dietei vegane ne face să trăim într-un mediu mai sănătos, făcându-ne mai sănătoși. Rezultatele care pot decurge din inițiativa cetățenilor UE pentru mâncare vegană se referă la mai puțină poluare în emisiile de CO2, mai puțină contaminare a mediului, mai puțină utilizare a apei și mai puțină suferință pentru animale”, se mai precizează în documentul înregistrat la Comisia Europeană.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.009 afisari

27 COMENTARII

  1. Miliardarii satanisti care au inventat plandemia pentru vaccinul care omoara milioane de oameni sunt ,,extrem de ingrijorati de suferinta animalelor”! Oamenii au nevoie si de proteina animala in alimentatie, nu doar de plante. La cei care fac efort fizic, la copiii in crestere este obligatorie! Veganismul impus pentru ,,salvarea planetei” este alta marota fara fundament real!

    • VIATA E FRUMOASA SI IMBELSUGATA SCRIU CEI DE PE ZIARE.COM PRIMUL MINISTRU CIUCA SI PRESEDINTELE IOHANNIS VEGHEAZA LA BUNASTAREA ROMANILOR SCRIE PE SITEUL LINGAILOR IN COOR

      GUVERNUL CIUCA ARE GRIJA CA ROMANII SA FIE FERICITI , SI SUBVENTIONEAZA PRETULKA FACTURI SI LA COMBUSTIBIL CARE ESTE IN SCADERE CU 50 DE BANI SCRIU JURNALISTII ACREDITATI PE ZIARE.COM
      ANALFABETII FUNCTIONALI SUN BINE PLATITI SI AU TALENTUL DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU
      PUPIN COORISMUL A REVENIT IN MARE VOGA

      ZIARE COM ESTE CEL MAI NENOROCIT SITE DE PROPAGANDA COMUNISTA ADEVARATE HOITURI RAMASITE COMUNISTE JEGUL SI DEJECTIA ROMANEASCA CE IMPUT PRESA ZILNIC
      EXACT CA PE TIMPUL DICTATURII CEAUSISTE
      TAIASCA PRESEDINTELE TARII SI ȘLEATCA DE CRIMINALI CE AU DISTRUS TARA

  2. Sunt carnivor ,n-as putea trai fara putina carne din cand in cand in meniu
    Dar as fi de acord sa mananc carne sintetica printata facuta din proteine vegetale daca aceasta are acelasi gust cu cea adevarata de vita sau porc
    Bineinteles la un pret decent ,nu cat costa acum 40 euro/kg
    Cand ma gandesc la alternativa groaznica propusa de progresisti ,consumul de larve si insecte imi vine instant sa vomit

    • @ fane de la polul N

      Bre, dai banii degeaba pe ea.l, carnea aia sintetica nu are energie, cum nu au energie nici legumele crescute fortat, fara sa poata extraga din pamant ceea ce trebuie.

  3. Uniunea europeană hitlerista, ne vrea si săraci si prosti. Iar oile dau din coada ca din cauza vitelor exista poluare. Sunt atat de interesați de iubirea de animale, încât au inventat tot felul de viruși sa omoare animalele, gripa aviară, pesta porcina

  4. Epoca deceptiilor. Asa cum oamenii au drepturi si animalele au drepturi si plantele au drepturi si viermii au drepturi. Nimeni nu vrea sa fie mancat de altii. Lantul alimentar natural trebuie intrerupt este o mare greseala a naturii. Fiecare specie trebuie sa respecte drepturile se va hrani numai cu semenii lor. Canibalismul este viitorul

  5. Eu militez pentru drepturile insectelor.Greierii sunt asa de plapanzi si nu pot fi mancati !
    Din cauza protectiei unor insecte s-au amanat constructia de autostrazi.
    Ecologistii astia sa se hotarasca odata.

  6. Eu sunt de parere ca dieta bazata pe produse animale respecta vegetalele si este impotriva uciderii vegetalelor. Respect dorinta vegetarienilor de a consuma vegetale, insa am pretentia ca si vegetarienii sa respecte dorinta non-vegetarienilor de a consuma produse animaliere. Ceea ce fac ei acum se cheama bagarea batului prin gard. Ce ar fi sa isi vada fiecare de ale lui?

  7. Înapoi in Evul Mediu întunecat. Locul inchiziției este luat de tembelii de la Bruxelles. Lumea se afla pe marginea prăpastiei, dar analfabeții funcționali de la UE discuta ceva similar cu celebra dezbatere a preoților din Constantinopol, despre sexul îngerilor, in timp ce turcii spărgea zidurile cetății. In loc sa vedem ce este de făcut, sa ne punem la fel de celebra întrebare leninista, si mai ales sa găsim răspunsuri la asediul de care are parte UE, din multe pârți, SUA, Rusia, cu probleme vitale privind criza economica, energetica, politica, sociala, ecologica, noi discutam despre nimic.

  8. O minoritate a început sa ordone unei majorități ce și cum sa mănâncă,ne meritam soarta

    • minoritatile intotdeauna ordona majoritatii. Ca e nomenclatura ca e etnie ca e un partid sau un serviciu secret tot aia e. : o mana de oameni care conduc destinele majoritatii.

  9. De vede că toți care comentați sunteți retarzi care într-o țară normală nu ați avea dreptul să dețineți net și să împroșcați toate prostiile.

  10. COMPORTAMENTUL ABERANT AL REPREZENTANTILOR UE CONTINUA : numai in ultimii 2 ani aberatiile cu pandemia si vaccinul au dezechilibrat economic intreaga Europa !,au urmat aberatiile cu decarbonatarea gazelor cu hidrogenul ca si combustibilul viitorului ,impactul financiar imens al acestor aberatii fiind practic falimentarea majoritatii concurentei ;
    nu au fost suficiente primele gafe ,odata cu declansarea razboiului din Ucraina la cererea SUA, UE a impus embargoul pe petrol si gaze rusesti iar dezastrul este in curs de finalizare pentru intreaga Europa ,intreaga industrie europeana bagata in cea mai neagra criza ,inflatia macina orce rezerve ,iar preturile au luat-o razna !,America in schimb isi umple conturile din vanzarea de arme si munitii si din vanzarea GNL gazelor lichefiate la preturi astronomice +400% .
    Ca o ultima batjocura UE NE TRIMITE LA PASCUT !.
    Iresponsabilitatea ,incompetenta ,tembelismul este la el acasa la BRUXELLES !.
    DE CAND UE ARE DREPTUL SA-MI DICTEZE CE SA MANANC ?,
    DE CAND DREPTURILE SI LIBERTATILE S-AU ABROGAT DE CATRE UN ORGANISM CARE NU-I ALES ? .
    DESECRETIZAREA TRATATULUI DE ADERARE ESTE O NECESITATE ,ESTE O URGEBNTA PENTRU ROMANIA .
    SIGURANTA ALIMENTARA NU-I UN MOFT !,ALIMENTATIA NU SE SCHIMBA DUPA CUM VOR MUSCHII UNOR DEZAXATI !.
    BATJOCURA CU SCHENGEN ,LA CALENDELE GRECESTI ! ,E CALDA ,IAR REACTIA ROMANEASCA LA BATAIA DE JOC E ZERO !.
    CAND VOM AVEA DIN NOU DEMNITATE ?,CAND VOM FI REPREZENTATI DE ROMANI CU ONOARE SI NU DE POPANDAI SI SLUGI ?

  11. Ma pis pe UE si pe sclavii precum URSULA, dar mai terminati cu proteina animala, ca si exemplu URANGUTANII sunt vegetarieni si au forta sa rupa un urs in doua.
    Ceea ce va luati din carne puteti sa luati si din NAUT, SOIA, LINTE, DROJDIE, QUINOA, CIUPERCI, AVOCADO, OREZ BRUN, plus inca multe altele!!!!
    Va doare-n gaoaza de animalele alea cand isi iau lama-n gat ca sa ajunga in farfurii.
    Sunt impotriva politicilor sataniste venite din ” mue ” cu mancatul de insecte si carne printata, dar gandindu-ma la suferinta animalelor nu o sa ies in strada sa protestez impotriva retragerii produselor animale din magazine, sunt alternative lasata de Dumnezeu, asa ca nu va mai stresati.

    • Nu are ce sa iti fie mila asa a fost de cand lumea multe animale sant prasite tocmai ca sa ajunga in farfurii altfel nu ar exista

  12. Domnilor sunteți idioți, și o alternativă vegana, așa cum scrie in titlu nu înseamnă o impunere. Vai de steaua voastra de obsedați, guralivi cu gușă groasă.

  13. Da urangutanii si alte animale mananca frunze si fructe, radacini dar 12 ore stau si rontaie. Dar noi mergem la munca, la scoala si frunzele nu tin de foame.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger