AcasăSOCIALEşti nabab, dacă lucrezi la stat. Cum poţi să primeşti 4.000 lei...

Eşti nabab, dacă lucrezi la stat. Cum poţi să primeşti 4.000 lei peste salariu, dacă eşti bugetar

Eşti nabab, dacă lucrezi la stat. Compania care a dat prime de 4.000 lei angajaţilor săi

De regulă, bugetarii abia aşteaptă Sărbătorile. De ce? Companiile de stat şi-au obişnuit angajaţii cu prime „babane”. O serie de angajați români au avut prime de 4.000 de lei de persoană la final de an.

Recent, s-a aflat lista cu bugetarii care au primit cele mai mari sume.

Ce firme au dat bonusuri?

Cele mai mari prime acordate bugetarilor, de Crăciun, au fost alocate de către CFR SA, Poşta Română, STB şi Metrorex. CFR SA a acordat peste 15 milioane de lei celor peste 22 de mii de angajaţi. Fiecare angajat a primit circa 600 lei. De asemenea, CFR Călători şi CFR Marfă au dat fiecărui angajat o primă de 300 de lei.

S-au dat bani şi la Poşta Română: bugetul de 9,4 milioane de lei a fost împărţit la cei aproape 23 de mii de angajaţi. Fiecare a primit în medie 300 de lei de persoană.

STB a dat prime de Crăciun, în ciuda problemelor financiare. Bugetul a fost de aproximativ 5 milioane de lei, iar fiecare angajat a primit 500 de lei.

Google nu a dat bonusuri angajaţilor

Google amână cu câteva luni bonusurile de sfârşit de an, demonstrând în acelaşi timp un principiu cheie al finanţelor casnice: nu conta pe banii pe care nu-i ai în cont.

De asemenea, Google a mai anunţat că va concedia aproximativ 12.000 de oameni.

author avatar
Andrei Ștefan