AcasăSOCIALEmoții pentru elevii de clasa a IV-a! Susțin Evaluarea Națională

Emoții pentru elevii de clasa a IV-a! Susțin Evaluarea Națională

eleviEmoții pentru elevii pentru elevii de clasa a IV-a! Susțin Evaluarea Națională

Evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a începe marți, 18 mai, cu testarea la Limba română. Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele de evaluare.

Elevii de clasa a IV-a vor susține două probe la evaluare: Limba română și Matematică, programată miercuri, 19 mai. Joi, 20 mai, copiii aparținând minorităților naționale vor da evaluarea și la Limba maternă.

Testele sunt elaborate de Ministerul Educației, cu scopul de a verifica dacă elevii și-au însușit elementele prevăzute de curriculum pentru final de ciclu primar și pentru eventuale modificări curriculare, potrivit edupedu.ro.

Rezultatele testelor sunt confidențiale

Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Ele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se trec în catalog.

Pentru susținerea acestor probe elevii merg la școală, în clasele în care fac orele în mod obișnuit. Aceștia vor fi supravegheați de două cadre didactice din școală care nu au ore la ei.

Evaluarea națională la clasa a II-a

Urmează probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II), programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. În 27 mai este programată proba de Matematică, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

author avatar
Andreea Vlad