AcasăSOCIALElevul-interlop! De ce şi-a ameninţat cu moartea profesorul de matematică

Elevul-interlop! De ce şi-a ameninţat cu moartea profesorul de matematică

profesor-scoala

Un elev a ajuns să se poarte ca un interlop, într-un liceu din Argeş. Un băiat din clasa a 12-a a fost reținut de poliţişti, după ce l-a amenințat cu moartea pe profesorul de matematică.

Procurorii au decis, vineri, ca elevul să fie cercetat în stare de liberate, așa că de luni se va întoarce la școală.

Profesorul nu l-a mai primit la oră

Incidentul a avut loc miercuri, după ce elevul a întârziat la ora de matematică. Deși făcea acest lucru frecvent, de data asta profesorul a decis să nu-l mai primească. A urmat o ceartă, cu injurii și invective din partea elevului, care a culminat cu o amenințare cu moartea.

După ce a fost amenințat, profesorul a făcut plângere, iar elevul a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, instanța a decis că va fi cercetat în libertate, astfel că, de luni, el poate reveni la ore.

În liceu, le este teamă de el

În liceu, băiatul e o problemă de mai multă vreme, dar toţi par să se teamă de el. Atât profesorii, cât și colegii lui spun că e recalcitrant cu toată lumea. A făcut sport de performanță și unora dintre profesori le e teamă de el.

„Am constatat că noi, cadrele didactice, la ora asta nu avem niciun fel de apărare. Adică, fără supărare, chiar nu are cine să ne apere. În acest moment noi nu putem fi apărați. Este foarte bine dezvoltat, este undeva la 1,90, 91 … cam la vreo 90 și ceva de kg, deci numai prin statură este foarte impozant”, a spus Maria Enache, directoarea adjunctă.

Regulamentele nu le permite profesorilor să-l exmatriculeze. Elevul poate fi doar sancționat cu scăderea notei la purtare și mutarea disciplinară, la o unitate de învățământ de același grad.

Pentru amenințare, elevul riscă între 3 luni și un an de închisoare sau o amendă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.176 afisari

10 COMENTARII

  1. Oare noi de ce nu ne purtam asa cu profesorii nostri ?? Si azi, dupa „100 de ani”, pe cei pe care ii mai intalnim, ii salutam cu respect si o anumita sfiala. N-om fi cunoscut cuvantul interlop ??

    • Alte vremuri, alte generatii, alta educatie, alte mentalitati. Dar si inainte de ’89 erau profesori baturi.

      • ZIARE.COM UN SITE DE INTERLOPI . DACA POSTEZI CEA MAI NEVINOVATA CRITICA ESTI MAZILIT , INSULTAT SI SPURCAT , INJURAT SI DENIGRAT IN STIL MAFIO DE CEI DE LA ZIARE.COM T

        ZIARE.COM SE POT NUMI UN SITE INTERLOPI
        TE MAZILESC

  2. Ministerul Educației ar trebui să schimbe drastic regulamentul școlar. Trebuie introduse sancțiuni dure, trebuie luate măsuri disciplinare exemplare, mângâiere pe creștet nu este de bun augur, mai ales în această perioadă când delicvența juvenilă este în creștere. Câte școli nu sunt în care elevii sar la bătaie, mai ales la cadrele didactice mai firave, în special la cele de gen feminin. Chiar dacă pare a fi o măsură neconformă cu Constituție, nu ar trebui să se reînființeze școlile de corecție, având în vedere multele cazuri de agresiune în școli? Poate ar trebui reluată în discuție și uniforma școlară, chiar dacă unii părinți sunt împotrivă, uniformă agreată de fiecare unitate de învățământ. Noua lege a învățământului ar trebui să țină cont de starea de fapt din școlile românești. Am putea lua exemplu din alte state europene, unde uniforma școlară este obligatorie.

  3. Mai nou elevii au numai drepturi nu si indatoriri.Si profesorii sunt slabi,nu-si fac datoria si sunt la mana elevului.(Profesor pensionar)

  4. N-a avut norocul sau ghinionul să-l întâlnesc ,…venea la școală în cărucior…

  5. Prima masura ce trebuie luata este introducerea uniformei scolare. Aceasta face ca elevii (copii) sa se simta egali. Apoi trebuie interzise telefoanele in scoala. Cand ti-ai trimis copilul la scoala, l-ai dat in grija personalului scolii. De ce trebuie sa-l mai sune parintii sa-l intrebe, ce ?/ Daca a mancat (poate de asta sant atatia umflati la varste mici), daca si-a facut treaba mare, sau ce ?? Cand vine de la scoala, n-ai decat sa-l cicalesti cat vrei. Cand e la scoala, lasa-l in pace. Profesorilor trebuie sa li se interzica ”tragerea de curea ” cu elevii. Distantele sant si trebuie sa fie un tabu pe care nu trebuie sa-l treaca nimeni. Ar trebui sa existe personal de paza de tip ”politia scolilor”, care sa poata si actiona impotriva unor intrusi din exterioar cat si impotriva abuzurilor din interiorul scolii. Ce fel de invatamant e asta in care nu ai voie sa exmatriculezi elementele negative care -ti transforma scoala intr-un ring de lupte ??? Masurile urgente, cred ca-s uniformele scolare si telefoanele.

  6. Regulamentele lui pește prăjit. Se fabrică idioți cu spartfon. Iar cei ce ar trebui să pună lucrurile la punct, urăsc școala pt că nici ei nu au fost departe de acest mobutu interlop. Dar au….doctorate!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger